eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Hat évet kapott a csillebérci szexuális erőszak elkövetője

A Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit szexuális erőszak bűntettével vádoltak. A bíróság egyúttal elrendelte a vádlottal szemben korábban más ügyben kiszabott 10 hónap szabadságvesztés-büntetés végrehajtását is.

Az ítélet szerint a terhelt 2021. március 12-én délelőtt követett egy nőt egy Csillebércről induló turistaútvonalon, majd miután utolérte, erőszak alkalmazásával szexuális cselekményre kényszerítette őt.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott súlyos személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozatra – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×