INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

biztosítás

balesetbiztosítás

ügyészség

Több tucat fiktív balesetbiztosítással trükközött, de lebukott

Több tucat fiktív balesetbiztosítással trükközött, de lebukott

Infostart / MTI

Börtönbüntetés és pénzbüntetés járhat a biztosító ügyeskedő ügyintézőjének.

Fiktív balesetbiztosításokat kötött, majd meg nem történt balesetek után csaknem 25 millió forintot vett fel biztosítójától egy ügyintéző Szombathelyen, az alkalmazottal szemben az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Simon József megyei főügyész tájékoztatása szerint a vádlott 2013 és 2019 között egy biztosítótársaság alkalmazottjaként 32 esetben kötött nem létező személyek nevében kiegészítő élet- és balesetbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződéseket.

Röviddel a szerződéskötést követően a vádlott a fiktív személyek nevében, meg nem történt balesetek után nyújtott be kárfizetési kérelmeket a szombathelyi irodához, azokhoz hamis orvosi iratokat és ambuláns kezelőlapokat csatolt, a pénzt pedig hat segítőjének számlájára utaltatta át, akik azt továbbutalták vagy készpénzben kifizették neki.

Az egyes szerződések alapján kifizetett legmagasabb összeg 1 millió 471 ezer forint, a legalacsonyabb pedig 56 ezer 400 forint volt, a vádlott összesen 24 millió 997 ezer forinttal károsította meg a biztosítótársaságot, amelynél dolgozott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben; arra az esetre pedig, ha a váddal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 2 év 6 hónap börtönbüntetés és 600 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt - írta Simon József megyei főügyész.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018