eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Police.hu

Esélyük sem volt: két motorost trafált telibe a részeg sofőr – képek

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 23-án reggel Dusnok lakott területén kívül, az 51. számú főúton Sükösd irányába közlekedett. A vádlott ittasan vezette a gépkocsit, aminek a műszaki érvényessége is lejárt. A látási viszonyok jók voltak, az úttest is száraz volt.

A vádlott azonban az ittassága miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre, nem tudta követni az utat. Elveszítette az uralmat az autó felett, és mintegy 90 km/h sebességgel a gépkocsit erőteljesen balra kormányozta, ami miatt átsodródott a szembejövő sávba. Itt az autó balra elfordult helyzetben az oldalával összeütközött a vele szemből érkező két motorosnak.

A baleset után a vádlott autója a menetirány szerinti bal oldali útpadkára sodródva az úttestre merőlegesen állt meg, míg az egyik motorkerékpár az úttestre dőlt, a másik motor pedig a bal oldali útárokba zuhant.

Police.hu
Police.hu

A balesetben a motorkerékpárokat vezető, bukósisakot is viselő férfi és nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A vádlott a baleset miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a biztonsági öve sem volt bekötve.

Police.hu
Police.hu

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×