eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök és bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak. A gyanú szerint egy férfi ölte meg élettársát és négyéves gyereküket, majd öngyilkos lett.
Nyitókép: Rendőrök és bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán

Családgyilkosság Budán: látták a szomszédok, hogy valami nincs rendben

Az egyik szomszéd is nyilatkozott a budai tragédia után.

Nyilatkozott a Zöldlomb utcai nagy társasházcsoport egyik lakója, pénteken itt találtak holtan három embert. Egy 35 éves férfi végzett a 31 éves élettársával, valamint 4 éves gyerekükkel, majd magával is.

A Budapest II. kerületében található lakás tulaja nem tudta elérni a bérlőket, ezután hívta a rendőrséget. A szomszédok előző este állítólag veszekedést hallottak.

A család egy éve költözött a társasházba, a nyilatkozó lakó szerint

látszott a családtagokon, hogy vannak problémáik, de igyekeztek beilleszkedni az egyébként összetartó lakóközösségbe. A házban mindenki ismer mindenkit.

Sok a gyerek, ők együtt szoktak játszani a kertben, a tragikus sorsú család gyermeke is gyakran vett részt ezeken a programokon - mondta a lakó az Indexnek.

Tűz a lakásban

Az első feltűnő jele annak, hogy valami nincs rendben a családdal tavaly decemberben volt, karácsony környékén. Kigyulladt az általuk bérelt lakás, csak az apa és a gyerek voltak otthon. A lakók kihívták a tűzoltókat, de az apa nem akarta sem őket, sem a mentőket beengedni.

Végül csak akkor nyitott ajtót, amikor kiérkeztek a rendőrök is, és felszólították, hogy engedje be a tűzoltókat és a mentőket - nyilatkozta az egyik szomszéd.

A lakó szerint a decemberi eset egyáltalán nem volt szokványos, és csodálkozott is rajta, hogy nem volt semmi folytatása annak, hogy a családfő nem akarta beengedni magához a mentőket. Látszottak a problémáik, de nem voltak elzárkózók, az apa néha segített a szomszédoknak.

A decemberi eset után újra elcsendesedtek a dolgok, a lakók nem érzékelték jelét annak, hogy komoly problémák lennének a családdal.

A több hónapos nyugodt időszak után jött az augusztusi hosszú hétvége, amikor

újra megjelent a rendőrség a családnál, majd néhány nap múlva bekövetkezett a tragédia.

A rendőrség korábbi nyilatkozata szerint egy nő hívta a rendőrséget, mert állítása szerint az élettársa elvette a kulcsait. A járőrök a helyszínen meghallgatták a nőt és a férfit is, akik elmondták a rendőröknek, hogy szóváltást követően rendezték a köztük lévő vitát. A helyszínen további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. A nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további tájékoztatást nem kívántak adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×