eur:
393.8
usd:
355.32
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen szám arról, hányan haltak bele a szelfizésbe

Több mint 250-en haltak bele a szelfizésbe néhány év alatt egy korábbi adat alapján. Ráadásul ezek még akkori számok, amikor nem volt olyan népszerű az önmagunk fotózása.

A megfelelő háttérért néha magasra kell mászni, de az is lehet, hogy a kamerába mosolygás egyszerűen csak elvonja a figyelmet egy egyébként elkerülhető vészhelyzetről. A statisztikák szerint 2011 októbere és 2017 novembere között 259-en lelték halálukat szelfizés közben.

A halálesetek – többnyire a fulladás, a zuhanás és a gépjármű-balesetek következtében – leggyakrabban Indiában, Oroszországban, Pakisztánban és az Egyesült Államokban fordultak elő - írja a bien.hu.

A probléma már olyan szintű, hogy vannak, akik bizonyos helyeken „szelfizni tilos” táblákat szeretnének látni. Az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata például már adott ki figyelmeztetést arról, hogy ne próbáljunk szelfit készíteni medvével a háttérben, a Yellowstone Nemzeti Park pedig létrehozott egy listát a veszélyes szelfi helyszínekről, amiket jobb elkerülni.

Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×