eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: Nemzetiszinhaz.hu

Mi a helyzet Törőcsik Mari házával, mert állítólag elkótyavetyélik

A Nemzet Színészének háza Velemben, a Rákóczi utca 48. szám alatt található. A sajtóközlések ellenére a helyiek szerint nem eladó.

Több újság is arról írt az elmúlt hetekben, hogy az örökös, Törőcsik Mari lánya, Teréz áron alul, 45 millió forintért adná el a színészbarátok egyikének a takaros házat. A vaol.hu elment a faluba érdeklődni.

A helybéliek szerint az örökös bár évente csupán egy-két alkalommal látogat el Velembe, úgy tűnik, nem szeretne megszabadulni örökségétől.

"Miért is akarná áron alul eladni, eltékozolni?" – teszi fel a kérdést a helybeliek egyike. A Törőcsik-házat ugyanis korábban felújították, így

biztosan nem 45 millió forintot ér.

Egy másik, hasonló méretű ingatlant jelenleg 85 millió forintért hirdetnek.

A velemiek ezt is cáfolják, hogy a ház állapota kezdene leromlani. Mint elmondták, a szomszédban élő Margit néni évtizedekig dolgozott Marinál bejárónőként, ma is ő és a családja szellőztetik, tartják rendben a házat és az udvart.

A színészlegendáról egyébként tavaly utcát neveztek el róla Velemben. A Törőcsik Mari utcában jelenleg három ház áll félkész állapotban, a negyediknek éppen most épül az alapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×