eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. október 1. vasárnap Malvin
Cigarettázó férfi egy bécsi kávézóban 2019. október 31-én. November elsejétől teljes dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben. A kerthelységek és a szabadtéri vendéglátó egységek kivételével tilos lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Utolsó cigarettája égett, meghalt az idős férfi

Ágyban dohányzás vezetett tragédiához.

Hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. A Nagy Lajos király utcai sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete.

A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki az épületből az ott lakó magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz.

A jelek szerint a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni.

A tűzoltók felhívják a figyelmet arra, hogy már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico pártja vezet
Szlovákia

Robert Fico pártja vezet

Szlovákiában az Irány (Smer-SD) vezet az előrehozott parlamenti választáson a leadott szavazatok 75 százalék feletti feldolgozottságánál. A felvidéki magyar párt, a Szövetség jelenlegi eredménye nem haladja meg a bejutási küszöböt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×