eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Frankie Fouganthin - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39473077
Nyitókép: Készítette: Frankie Fouganthin - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39473077

Bizarr módszerrel csalogatta a lelövendő védett madarakat

Ostoros külterületén sajátos módszerrel vadászott egy idősebb külföldi férfi. Fenyőrigókat akart enni vacsorára, nem sikerült neki.

Egy külföldi férfi kistestű madarakra, egészen pontosan védett fenyőrigókra vadászott Heves megyében - írja a heol.hu.

A nyomozás adatai szerint tavaly október 31-én kora reggel a terepjárójával ment ki az ostorosi szőlőbe. Sörétes puskát és hangszórót is vitt magával.

A vádlott a falutól nem messze fekvő szőlőültetvény mellett állt meg,

a madárdalt játszó hangszórókat kiakasztotta egy fára,

a jármű ablakait letakarta a kabátokkal, ő maga pedig a vezetőülésen foglalt lőállást. Így sikerült 6 lövésből 4 állatot elejtenie.

Pechjére a puska dörrenéseit meghallotta egy közelben tartózkodó hivatásos vadász, aki ráadásul azt is tapasztalta, hogy a zajra egy egész őzcsapat menekült ki rémülten a szőlők közül. A helyszínre ment, és tetten érte a vadorzót, majd kihívta a rendőrséget.

A fenyőrigó védett állatnak minősül, az értéke egyedenként 25 ezer forint. A védett állatokról a napokban írtunk.

Az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, természetkárosítás bűntettével és lopás vétségének kísérletével vádolja a férfit. Azt indítványozták, hogy a bíróság ítélje őt két év, próbaidőre felfüggesztett börtönre, továbbá – a tőle lefoglalt bűnjelek elkobzása mellett – kötelezze mintegy negyedmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Fotó: Frankie Fouganthin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×