eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hatgyermekes anyára támadt a medve - súlyos sérülések

Törvényváltoztatást sürget Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a legutóbbi erdélyi medvetámadás után.

A 29 éves nő már tíz éve jár napi rendszerességgel gombászni, de még sosem történt vele ilyen. Szombaton hajnalba épp az erdőbe ért, amikor szembe futott vele a medve. Megpróbált menekülni, ám a medve hátulról leütötte – elevenítette fel a körülményeket a madéfalvi családanya.

A nő eszméletét vesztette, csak a mentőben tért magához. A medencecsontja tört el, gyógyulási ideje hat hétre tehető.

Vasárnap délelőtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán látogatta meg

"A törvényt meg kéne változtatni, hogyha elesett állatért, méhekért van kártérítés, akkor kéne legyen az emberben tett károkért is, hisz sok esetben hetekre kiesik az áldozat a munkavégzésből, nem beszélve az őt ért lelki és fizikai traumáról" – hangsúlyozta Borboly Csaba a megyei sajtószolgálat jelentése szerint.

"Ezt a kárt, amit lelkileg és fizikailag elszenvedett, az állam meg kéne fizesse, és bírósági úton próbáljuk elérni, hogy kötelezzék fizetésre a minisztériumot. Bízunk benne, hogy hamarosan elindul egy ilyen folyamat" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×