eur:
394.06
usd:
368.57
bux:
66343.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Újabb fordulat Prince halála ügyében

Újabb fordulat Prince halála ügyében

Más nevére írta fel az orvos azt az oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót, amely egy évvel ezelőtt Prince halálát okozta - derült ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokból.

Az 57 éves énekes halálát 2016. április 21-én a Fentanyl fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta, amelyet az énekes maga vett be a tavaly nyáron kiadott halottkémi jelentés szerint.

A hétfőn napvilágot látott házkutatási dokumentum szerint a hatóságok átkutatták az énekes Paisley Park-i otthonát, megvizsgálták az énekeshez közelállók mobiltelefon adatait, Prince e-mailjeit, hogy megpróbálják kideríteni, miként jutott a halálát okozó erős fájdalomcsillapítóhoz.

Eskü alatt tett vallomásában Michael Todd Schulenberg orvos elismerte, hogy ő írt fel oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót Prince-nek az énekes egy barátja, Kirk Johnson nevére, "védendő Prince magánéletét".

A dokumentum azt sugallja, hogy Prince opiátfüggőségben szenvedett.

Majdnem egy év telt el Prince Pasley Park-i otthonában bekövetkezett hirtelen halála óta, ám azóta sem döntöttek a hatóságok vádemelésről.

Az 57 éves énekesre a liftben összeesve találtak rá a Minneapolis közelében fekvő otthonában április 21-én. Az orvosszakértői jelentés balesetnek minősítette a világsztár halálát és közölte, hogy a vizsgálat lezárult.

A fentanil egy szintetikus opiát, amely 50-100-szor erősebb a morfiumnál, és szerepe van abban, hogy a közelmúltban magasba szökött a túladagolás okozta halálesetek száma az Egyesült Államok bizonyos körzeteiben.

Újabb fordulat Prince halála ügyében

Prince otthonának átkutatásakor tucatnyi tablettát találtak, de a hatóságok még mindig nem tudják, honnan származnak

és egyelőre semmi jele nincs annak, hogy a közeljövőben bárki ellen vádat emelnének a világsztár halála miatt - mondta el az AP amerikai hírügynökségnek egy vizsgálathoz közelálló forrás.

A nyomozás során két orvos neve is felmerült fel, egyikük Michael Todd Schulenberg családorvos, aki két héttel halála előtt kétszer is - április 7-én és április 20-án - kezelte Prince-t, és közölte a nyomozókkal, hogy írt fel gyógyszert az énekesnek. A másik orvos Howard Kornfeld kaliforniai függőségi szakember, akit április 20-án kértek fel az énekes képviselői arra, hogy segítsen Prince-nek.

Kornfeld a fiát küldte el, aki azok között volt, akik összeesve találtak rá április 21-én az énekesre. Az ifjabb Kornfeld nem orvos és olyan gyógyszert vitt magával, amelyet opiátfüggőség kezelésére használnak, enyhíti az elvonási tüneteket - közölte korábban William Mauzy, Kornfeldék ügyvédje. Azt is hozzátette, hogy a gyógyszert egy minnesotai orvosnak akarta átadni, aki április 21-én fogadta volna Prince-t.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×