eur:
388.58
usd:
360.99
bux:
68559.7
2024. május 7. kedd Gizella

A nagy átverés: 600 millió embert ugráltatnak

Megfordulhat a globális felmelegedés folyamata - állítják a Jump Day kitalálói, akik szerint ha a Föld nyugati féltekéjén 600 millió ember egyszerre ugrik fel, a bolygó visszaáll a rendes kerékvágásba.

Csaknem egy éve működik a World Jump Day internetes oldala, amely arra kéri az olvasóit, hogy 2006. július 20-án közép-európai idő szerint 12 óra 39 perc 13 másodperckor mindenki ugorjon egyet.

Az akció kitalálói szerint ha 600 millió ember egyszerre ugrik fel, megváltozik a Föld pályája, ezzel megfordítható a globális felmelegedés folyamata. Mindezt a nap kitalálói Hans Peter Nieward, a Müncheni Egyetem Gravitációfizikai Tanszék professzorának elméletével magyarázzák.

A nemlétező professzor és a póló

Más kérdés, hogy a professzor vagy nem létezik, vagy nem túl neves szakember, hiszen egyetlen internetes keresőprogramon sem sikerült rálelni.

A honlap és az akciói kitalálói az akció eredményétől függetlenül sikeresnek vallhatják magukat, hiszen csütörtök délben az oldal tanúsága szerint 600 millió 262 ezer 474 ember regisztrálta magát.

Ráadásul az oldalon vásárolni is lehet, például pólót 23 amerikai dollárért, azaz több mint ötezer forintért. Mi több, külön dal is készült az alkalomra...

...amely persze aligha hozza majd meg a kívánt eredményt, hiszen szakemberek szerint egy ilyen ugrás semmilyen hatással sem lesz a Föld keringési tulajdonságaira.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×