eur:
389.41
usd:
361.54
bux:
68381.53
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Besorozzák a Szezám utca lakóit

Az amerikai hadsereg is felhasználja a Szezám utca lakói (Sesame Street) című rajzfilmsorozatot, hogy megmagyarázzák a katonacsaládok kisgyermekeinek, miért kell szülőjének tengerentúli szolgálatra mennie.

Az augusztusban megjelenő DVD-n a népszerű Elmo és szülei szerepelnek, Elmo apja pedig éppen egy távoli küldetésre készül elutazni.

A rajzfilm angol és spanyol nyelven is megjelenik, és tartalmaz majd valódi családokkal készült interjúkat is.

Az Egyesült Államokban mintegy félmillió olyan ötéves vagy fiatalabb gyermek van, akiknek egyik vagy mindkét szülőjük a hadseregben szolgál.

A rajzfilm igyekszik megkönnyíteni a gyermekeknek és szüleiknek a búcsúzást, és kezelni azt a helyzetet is, amikor a távollévő családtag hosszú hónapok után visszatér.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért jönnek Magyarországra a külföldi dolgozók, ha Nyugat-Európában sokkal többet keresnének?

Miért jönnek Magyarországra a külföldi dolgozók, ha Nyugat-Európában sokkal többet keresnének?

Az ukrán dolgozók az oroszok elleni háború óta csak „átutazók”, döntő többségében az ázsiai munkaerőre álltak át a magyar cégek, ha külföldiekben gondolkodnak. Óriásit ugrott a fülöp-szigeteki munkavállalók száma, de továbbra is nagy számban hoznak be vietnámi, legújabban pedig kirgiz dolgozókat. Bár az átlag ázsiai dolgozó számára jobb a bérszínvonal Magyarországon az otthoni lehetőségeihez képest, azért a nyugat-európai fizetésekkel még nem tudják felvenni a versenyt a legnagyobb itthoni cégek sem. Cikkünkből az is kiderül, mi a titka annak, hogy sok dolgozó mégis Magyarországot választja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×