eur:
388.37
usd:
360.41
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy lengyel borbély volt Hasfelmetsző Jack?

A Scotland Yard Bűnügyi Múzeumába került egy könyv, amelyben egy nyomozó kézzel írt jegyzetei elárulják: ki volt a rendőrség fő gyanúsítottja Hasfelmetsző Jack ügyében. Donald Swanson egykori főnyomozó feljegyzései szerint a hírhedt gyilkos Aaron Kominski lengyel borbély volt.

Kominski akkor került a Scotland Yard látókörébe, amikor egy késsel megfenyegette húgát.

Mivel azonban elmebeteg volt, a rendőrség nem tudta kihallgatni - adnak magyarázatot a főnyomozó jegyzetei arra, miért nem tudták bizonyítani a borbély bűnösségét.

A hírhedt sorozatgyilkos öt prostituáltat ölt meg London keleti részén 1888-ban.

Áldozatait vagy megfojtotta, vagy leszúrta, néhányat közülük megcsonkított, belső szerveiket is kivágta. Ezért gondolják sokan úgy, hogy orvosi képzettsége volt.

A Hasfelmetsző Jack név egy levélből ragadt a sorozatgyilkosra, amelyet állítólag maga a bűnöző küldött egy londoni újságnak. Később azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a levél kacsa.

A most újra megnyitott bűnügyi múzeumban a brit rendőrség leghíresebb eseteinek tárgyi emlékeit gyűjtötték össze egészen 1875-ig visszamenőleg.

A múzeum azonban csak a rendőrök képzését szolgálja, a nagyközönség így továbbra sem nyerhet betekintést a hírhedt esetek történetébe.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×