eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kifosztották a kormányfő italkészletét

India nemzeti légitársasága lépéseket kíván tenni 14 alkalmazottja ellen, akik a gyanú szerint szeszesitalokat loptak a miniszterelnök repülőgépéről.

Az incidens áprilisban, a kormányfő németországi útja idején történt. Az illetékes repülésügyi minisztérium azzal gyanúsítja az Air Indiát, hogy leplezni próbálta a tolvajokat.

Az esetből ráadásul mára jelentős nemzetbiztonsági ügy lett.

A repülőgépen utazó biztonsági emberek a németországi út alatt pánikba estek, amikor észrevették, hogy valaki feltörte az egyik szekrényt kevéssel a felszállás után.

A repülőn azonnal riadót fújtak, és elkezdtek kutatni egy esetleges pokolgép után.

Szerencséjükre bomba nem volt a repülő fedélzetén, de a kutatás eredményeképpen kiderült, hogy több üveg whisky eltűnt. A palackokat később a legénység csomagjaiban találták meg.

A legénység 14 tagjánál összesen 29 üveg csúcsminőségű whiskyt találtak. A pilótánál - aki egyben magas rangú vezetője a légitársaságnak is - öt palackra bukkantak. A kapitány azt állította, hogy Németországban vásárolta az italt.

Õt valószínűleg csempészéssel vádolják meg, mivel az indiai jogszabályok szerint csak két üveg alkoholt lehet fejenként bevinni az országba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×