eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mi lesz Gyurcsányból, kormányos vagy hajósinas?

"Ahogy közeledik július vége, nekem is egyre többet jut eszembe a nyaralás. Két hét szabadságra fogok menni. Július utolsó hétvégéjétől. Az első hetet itthon, a Balatonon töltjük, amolyan egyszerű lazításként, alvással, futással. Ha lehet, akkor elkezdek tanulni vitorlázni. Még soha nem próbáltam. Nem utazni vitorláson, hanem irányítani, vezetni" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Az internetes naplóból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc és családja a második hetet Hollandiában tölti.

"Béreltünk egy hajót, olyat, amin 8 ember kényelmesen elfér, ott is tud aludni. A holland csatornákon próbáljuk meg bejárni a vidéket. Valahonnan Amszterdam mellől indulunk, és egy héten keresztül naponta megteszünk ezzel a hajóval 20-40-50 km-t. Estére kikötünk, és ott alszunk. Este megyünk másnap tovább. Csináltuk már ezt egy pár éve, talán 4-5 éve Franciaországban" - írta a kormányfő.

A bejegyzés szerint a csatornahajózás " nagyon nyugodt" dolog, "egy valakinek dolga, hogy vezesse a hajót, időnként zsilipelni kell, közben persze főzni ott a hajón, biciklivel elmenni vásárolni, és persze takarítani. De az egész persze olyan végtelenül nyugalmas. Arra való, hogy az ember olvasson, kis zenét hallgasson, társasjátékot játsszon, meg kártyázzon, beszélgessen naphosszat."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×