eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A szülők nagy lódításai

Úgy tűnik, számos rekord megdőlt az utóbbi évtizedekben. Legalábbis ez derül ki az akkori fiatalok mostani visszaemlékezéseiből.

Egy felmérésből kiderül, hogy napjaink szülői előszeretettel tüntetik fel magukat a valóságosnál jobb fényben gyermekeik előtt a hippi korszakban elkövetett állítólagos hőstetteikkel.

Egy brit kutatás szerint napjaink felnőttjei nem kis túlzással beszélnek fiatal korukról.

Egy 3.000 emberre kiterjedő kutatás megkérdezettjeinek 27 százaléka állította, hogy hippi volt a hatvanas években. A kutatás elemzője szerint ugyanakkor legfeljebb csak 6 százalékuk lehetett az.

Húsz százalék mondta, hogy kábítószerezett, de ha pontosították a kérdést, akkor csak 8 százalék emlékezett úgy, hogy füves cigit szívott, és 1 százalék, hogy élt LSD-vel.

A szülők 12 százaléka válaszolta azt, hogy találkozott valakivel a beat generációjából, 9 százalékuk pedig állítólag élőben látta a Beatlest.

A felnőttek egyharmada járt diszkóba, 11 százalékuk pedig találkozott legalább egy híres emberrel.

A szülők 35 százaléka nem látta Károly herceg és Diana esküvőjét a tévében, holott az akkori felmérések szerint 28,4 millió ember meredt a televíziókra az esemény alatt.

A legérdekesebb adat, hogy a szülők 2 százaléka úgy emlékszik: részt vett a Live Aid koncerten. Ezek szerint több mint egymillió ember zsúfolódott be a Wembley-be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×