eur:
389.3
usd:
362.64
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az élet mégsem olyan szép, mint a filmben

Becsődölt az olasz filmélet egykori fenegyereke, Vittorio Cecchi Gori, aki az üzleti világban Silvio Berlusconit is túl akarta szárnyalni.

Az élet szép című film producere a '90-es években vált ismertté. Később, mint a Fiorentina tulajdonosa, hozzájárult a klub csődjéhez, mivel több millió eurót vett "kölcsön" a csapattól.

Figyelmét mostanában a televíziós vállalkozása kötötte le, amely csaknem 600 millió eurós veszteséget könyvelhet el.

Gorinak apja halála óta vannak pénzügyi problémái. Mario Cecchi Gori, a családi produkciós birodalom alapítója 1993-ban hunyt el, halálos ágyán pedig azt mondta Berlusconinak, aki az üzlettársa volt: ne hagyja, hogy fia bekapcsolódjon az üzleti életbe. Ehhez ugyanis túl naiv.

Fia azonban azonnal hátat fordított a későbbi miniszterelnöknek. A fociban is egymás riválisává váltak.

Míg Berlusconi csapata, az AC Milan igen szép eredményeket ért el, addig a Fiorentina minden esélyét elvesztette a felemelkedésre, amikor Gori személyes ellentétek miatt összerúgta a port a csapat edzőjével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×