eur:
394.33
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Téglával dobálta a rendőröket, rántott húst kapott cserébe

Furcsa jelenetnek lehettek tanúi egy angol városka lakói. Egy autótolvaj a rendőrök elől egy háromemeletes ház tetejére menekült, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik. Bár a férfi tetőcserepekkel és kéménytéglákkal dobálta a rendőröket, azok rántott húst, üdítőt, és cigarettát is vittek fel neki a tetőre. Ebéd után még szundított is egyet a tolvaj, míg a rendőrök lentről kérlelték, hogy adja meg magát.

"Bár nyilvánvalóan komoly kellemetlenséget okoz, hogy fent van a tetőn, azért a testi épségére és az emberi jogaira vigyáznunk kell" - mondta egy rendőrségi szóvivő.

A környék lakói azonban úgy vélik: kissé messzire mentek a rendőrök, amikor a 26 éves férfi szinte minden kívánságát teljesítették.

"Inkább ki kellett volna éheztetni, nem ételt-italt adni neki, hogy addig maradhasson a tetőn, amíg kénye-kedve tartja. Ez nevetséges. A fiam azt mondta, hogy ő is szívesen felmászik, hogy ingyen kaját kapjon" - vélekedett a szomszédos épületben lakó David Dalton.

Colin Hay helyi önkormányzati képviselő sem nézte jó szemmel a rendőrség taktikáját: "túl messzire mentek az emberi jogok tiszteletben tartása terén. Egyszerűen hülyét csináltak magukból. Az emberek ezután azt gondolják majd, hogy a pénzüket a bűnözők kényelmének biztosítására költjük".

A fiatal férfi egyébként tavaly novemberben már egyszer eljátszotta ugyanezt a rendőrséggel, és akkor is kapott ételt és italt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×