eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hogyan legyünk milliárdosok?

Szerdán jelentette be hivatalosan szétköltözését a hajdani Beatles-sztár, Sir Paul McCartney és második felesége, a volt divatmodell Heather Mills. Várhatólag elválnak egymástól. A brit sajtó azt találgatja, mennyit kaphat válás esetén a 38 éves Lady McCartney a dalszerző-énekes 800 millió fontos vagyonából.

A lapokban a válás okairól is olvashatunk. Úgy hírlik, Paul McCartney-t nagyon idegesítik Heather hitvesi macerálásai, az, hogy mindenbe beleszól, még abba is, hogy milyen legyen a külleme.

Kétségtelen, hogy a 63 éves sztár igyekszik negyvennek látszani. De vitáik elmérgesedtek és valószínű, hogy közös gyermekük, a két éves Beatrice sem tartja tovább együtt őket - jelenti az InfoRádió londoni tudósítója.

Precedens-ítélet készül

Mivel Anglia leggazdagabb művészéről van szó, válás esetén jogi problémát okoz a vagyonelosztás. A legmagasabb brit jogi testület,a parlament felsőháza épp a jövő héten dönt egy precedens-értékű ügyben, amire ezentúl minden angliai válópernél hivatkozni lehet. Arról döntenek a nemes lordok, hogy egy házasságban ki a kenyérkereső és ki az otthonteremtő.

Paul McCartney a Heather Mills-szel kötött esküvője előtt nem készített házassági szerződést. Paul jómódú amerikai felesége, Linda rákban meghalt, s ezután lépett a színre Heather.



Nem pénzért ment hozzá

Õt fiatalon elütötte az utcán egy száguldó rendőrmotoros és ezért az egyik lábát amputálni kellett. De szuper műlábával tűsarkú cipőben is simán jár, és rövid szoknyákban is mutatós divat-modell volt.

Paul mostani, a honlapján megjelent üzenete visszautasítja az állítást, mely szerint Heather a pénze miatt ment volna hozzá. Szerelmi házasságról volt szó, s hamarosan jött a gyermekáldás.

Milliárdos lehet a feleség

A szétköltözést azonban valószínűleg válás követi. Ha ez bekövetkeznék, jogi szakértők szerint a körülbelül nyolcszáz millió fontos McCartney-vagyonból mintegy kétszáz milliót (78 milliárd forintot) kell átutalni a volt feleség bankszámlájára.

Magasabb is lehetne az összeg, de korábbi precedensek azt mutatják, hogy zsenikkel engedékenyebb a bíróság, tudatában annak, hogy a pénz eredete nem annyira üzletelés, hanem a kivételes tehetség.

Márciusban Sir Paul és Lady McCartney még együtt utazott Kanadába, hogy tiltakozást vezessen a túlszaporodó fókák kegyetlen módszerekkel történő irtása ellen. Most azonban egyedül próbálja kipihenni a megpróbáltatásokat Nizzában. Ha elválnak, Heather Mills-nek tovább is lesz mit a tejbe aprítani. A történet vesztese csak a két éves Beatrice lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×