eur:
400.13
usd:
367.59
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz
Cpr, first aid and healthcare with hands on chest of person for paramedic, medical and saving lives. Cardiac arrest, heart and injury with patient and compression for emergency, medicine and wellness
Nyitókép: Jacob Wackerhausen/Getty Images

Az újraélesztés napja - Ezt kell nagyon pontosan tudni

Az újraélesztés módszerét a mentők rendkívüli "hősképzésén" szerdán az ország számos pontján bárki elsajátíthatja.

Október 16. az Újraélesztés Nemzetközi Napja. Az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett és folyamatosan végzett mellkaskompresszió, valamint egy defibrillátor-készülék lehető leghamarabb történő alkalmazása - közölte az Országos Mentőszolgálat kedden az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet: az újraélesztés módszerét a mentők rendkívüli "hősképzésén" szerdán az ország számos pontján bárki elsajátíthatja.

A mentőszolgálat kitért arra is, hogy az elmúlt évben a mentők 2400 embert élesztettek újra sikeresen, "ami elsősorban azoknak az elsősegélynyújtóknak, köztük a Szív City közösségi újraélesztő applikáció használóinak köszönhető, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni."

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×