eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél
SZÉP-kártyák
Nyitókép: Magyarország kormánya

Új jelenség tarolta le a Balatont

Több mint 9 milliárd forintot használtak fel keretükből nyáron a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín pedig Siófok, Balatonfüred és Sárvár.

Több mint 9 milliárd forintot nyaraltak el a K&H SZÉP-kártyatulajdonosok, vagyis ekkora összeget használtak fel június-július-augusztus folyamán, ami 5 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakához képest. Így a teljes forgalom az év első nyolc hónapjában átlépte a 20,6 milliárd forintot, ami azonban 2 százalékkal alatta marad a 2023 első nyolc havi eredményeknek.

A nyár folyamán a legnagyobb forgalom a hazai fürdővárosokban volt. Sorrendben Siófokon, Balatonfüreden, Sárváron és Hajdúszoboszlón költötték a legtöbbet a kártyabirtokosok. Nem fürdővárosként egyedül Nyíregyháza került be a top 5-be.

Volt miből fedezni a nyári kikapcsolódást, ugyanis a három hónap alatt közel 8 milliárd forint jóváírás történt a kártyabirtokosok számára, ami 7 százalékkal magasabb a tavalyi, ebben az időszakban történt jóváírásoknál. Az év első nyolc hónapját tekintve több mint 20,4 milliárd forint juttatást fizettek a cégek a kártyabirtokosoknak, ami 9 százalékos növekedés jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.

Augusztusban átlépte a 43 ezret az elfogadóhelyek száma. Ráadásul több mint felüknél, közel 22 000 helyen már érintésmentesen – vagyis mobiltelefonnal és okoseszközökkel – is lehet fizetni.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×