eur:
393.33
usd:
356.27
bux:
72708.89
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Budapest, 2023. december 12.Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az egyes hatósági kérdésekről szóló törvényjavaslat összevont vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tovább könnyítették a családtámogatások feltételeit

A legfrissebb módosítás a speciálisan adózókat és az őstermelőket érinti.

Október elsejétől több tízezer család juthat hozzá könnyebben a csok pluszhoz, a falusi csokhoz és a Babaváró támogatáshoz - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Koncz Zsófia közlése szerint a kormány folyamatosan figyeli, hogyan tudná bővíteni, még szélesebb körben elérhetővé tenni a családtámogatásokat.

A legfrissebb módosítás a speciálisan adózókat és az őstermelőket érinti: az államilag támogatott hitelek igénylésénél esetükben a bankok eddig a bevételük 10-20 százalékát tudták figyelembe venni, a módosításnak köszönhetően azonban ez az arány 50 százalékra emelkedik majd, továbbá a korábban elvárt két-hároméves társadalombiztosítási jogviszony helyett elég lesz egy évet igazolni - számolt be róla az államtitkár.

A könnyítés több tízezer családot érinthet - emelte ki Koncz Zsófia. Az államtitkárt kérdezték az Erzsébet-táborokról is, amelyeket Koncz Zsófia "igazi sikertörténetként" jellemzett. Elmondása szerint idén nyáron mintegy 40 ezren kapcsolódhattak ki a táborokban, amelyek fejlesztésére az elmúlt években 38 milliárd forintot fordított a kormány.

Az Erzsébet-táborok egyébként négyévszakosok, szeptembertől az osztálykiránduló gyerekeket várják azokban - tette hozzá.

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy a táborokban egy jelképes összegért, ezer forintért lehet részt venni, az utazás ingyenes. Az összeg magában foglalja a szállást, az étkeztetést és a programokat, így állami gondoskodásban élő, tanodás, valamint határon túli gyerekek is részt tudnak venni a programban.

A táborokban a gyerekeknek sokszínű kulturális és sportprogramokat szerveznek, biztonságos környezetben várják őket, például 24 órás gyerekorvosi felügyeletet is biztosítanak - ismertette az államtitkár. Az Erzsébet-táborokban 2012-es indulásuk óta 1,4 millióan fordultak meg, a program "minden magyar gyermeket összeköt és életre szóló élményt ad" - fogalmazott Koncz Zsófia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a bejelentés: azeri szélenergiát és georgiai vízenergiát vesz Magyarország

Itt a bejelentés: azeri szélenergiát és georgiai vízenergiát vesz Magyarország

Eddig csak azeri zöld áram projektnek nevezték magyar kormányzati megszólalók azt a nagyszabású, több országot felölelő projektet, amelyről ma további részleteket is elárult Szijjártó Péter Bukarestben. Így kiderült, hogy azeri szélenergiát, és georgiai vízenergiát vásárolhat Magyarország egy új, rendkívül hosszú vezetéken keresztül, amelynél "semmi nem lehet zöldebb", ezért szerinte rendkívül jó lehetőség ezek importja Magyarországra, Romániába és Bulgáriába. Ehhez a tenger alatt rekordhosszúságú, 1100 km-es vezetéket kell építeni, a föld feletti vezetéképítési munkák pedig 2028-2029 körül érik el a magyar országhatárt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×