eur:
397.73
usd:
364.53
bux:
70240.32
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
A befejeződött 29. Sziget Fesztiválról távozó fiatalok az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hídon 2023. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Átfogó hatósági ellenőrzésekre számíthat a Sziget

A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget fesztivál idején.

A kormányhivatal azt közölte, hogy szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátó egységeket, illetve az ajándék- és ruhaértékesítési helyeket vizsgálják, de együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a személyszállítási szolgáltatás ellenőrzésénél a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is.

A hivatal munkaügyi ellenőrei a fesztivál kezdete előtti építkezést vizsgálják, valamint főleg azt, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat.

A közlekedésfelügyeleti szakterület a BKK mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársaival tart átfogó hatósági ellenőrzéseket.

Ezek során vizsgálják a taxivállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát, hogy az utasoknak biztosított legyen a magas színvonalú szolgáltatás.

A kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is, így vizsgálják többi között a mosdók, illemhelyek, ivóvízvevőhelyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×