eur:
396.32
usd:
367.29
bux:
73625.79
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán szeptembertől óraadó gimnáziumi tanár lesz

A leköszönő hegyvidéki polgármester nem érez dühöt vereségével kapcsolatban, és szerinte az őt legyőző Kovács Gergely sem fogja egyhamar csődbe vinni a kerületet, ellentétben sokak véleményével.

Nem csak a kutyák, a Tisza Párt is hasonló, az eddigi teljes establishmenttel szembemenő kommunikációt választott. A nagy kérdés az, miért annyira sikeres ma ez a stílus - mondta Pokorni Zoltán leköszönő hegyvidéki polgármester a Mandinernek adott interjújában az MKKP-s Kovács Gergely győzelméről.

Pokorni Zoltán véleménye szerint a kerület politikai klímájában jó ideje tetten érhető volt ez a tendencia. Példaként említette, hogy Gulyás Gergely is csak három-négy százalékkal győzte le a 2018-as parlamenti választáson Bauer Tamás ellenzéki jelöltet, a 2022-es választáson pedig a momentumos Hajnal Miklós "antifideszes pozíciója" már fordulathoz vezetett a fideszes Fürjes Balázzsal szemben. Úgy fogalmazott:

"Június 9-én Kovács pártelnök sikerrel szedte össze a protest szavazatokat, amikről most nyilván azt hiszi, azok mind neki szólnak, pedig valójában antifideszes voksok. Én nagyjából így magyarázom a történteket, hozzátéve, hogy az előző másfél évtizedben megváltozott a kormánypártok támogatóinak szociológiai összetétele, háttere."

A leköszönő polgármester saját bevallása szerint a vereségével kapcsolatban néha van benne ingerültség, de nem érez dühöt, elfogadja a polgárok többségének döntését. Hozzátette, habár sokan úgy gondolják, hogy Kovács Gergely hamar csődbe viszi a kerületet, ez nem olyan egyszerű, ugyanis a bürokráciának megvan a maga tehetetlensége, jogi szabályozottsága.

Saját jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy szeptembertől kezdve óraadó tanár lesz a Toldy Ferenc Gimnáziumban, és tervei szerint felkeresi majd az oktatás azon szereplőit, akikre szerinte érdemes figyelni. De nem tartja kizártnak azt sem, hogy ebből később valamilyen olvasható anyag is születik.

Címlapról ajánljuk

Hámori Luca látványos bokszolással jutott a legjobb nyolc közé

Egyhangú pontozással nyert Hámori Luca az ökölvívók női 66-kg-os súlycsoportjában az ausztrál Marissa Williamson ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csúnya mínuszban az európai tőzsdék

Csúnya mínuszban az európai tőzsdék

A reggeli ázsiai esést követően Európában is igencsak kedvezőtlen hangulatban telik a nap, a nemzetközi átlaghoz képest azonban felülteljesít a magyar tőzsde. A tegnapi nagy emelkedést követően Amerikában is mínuszban vannak a vezető részvényindexek, miután a júliusi feldolgozóipari beszerzési menedzser index adat a vártnál rosszabb lett, ez pedig ismét elkezdte felerősíteni a recessziós félelmeket. Eközben tovább dübörög a második negyedéves gyorsjelentési szezon, a ma esti zárást követően többek között a Coinbase, az Intel, az Apple, valamint az Amazon legfrissebb számait is megismerhetjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×