eur:
392.49
usd:
361.46
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
A HÉV végállomása a gödöllői vasútállomás mellett a Pécel és Aszód közötti vasútvonalon 2019. július 18-án. A vasútvonal felújítása során mindkét sínpárt újjáépítik, valamint Péceltől Turáig átépítik az állomásokat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fokozott rendőri ellenőrzés a HÉV-en – itt vannak az első eredmények

Az akciósorozat első tíz napja során 36 utast fogtak el és 42 embert állítottak elő a rendőrök a H8-as és H9-es HÉV vonalának budapesti szakaszán. A BRFK szóvivője az InfoRádióban elmondta: az egy hónapig tartó ellenőrzési hullám végén értékelik a tapasztalatokat, és indokolt esetben akár folytathatják is az intézkedéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több egység bevetésével fokozott rendőri ellenőrzéseket tart a H8-as és H9-es HÉV budapesti szakaszán. Az első tíz nap során összesen 36 utast fogtak el, közülük tizenegyet köröztek, tizenhetet pedig kábítószer-birtoklásért kapcsoltak le. További nyolc személyt egyéb okok miatt fogtak el a rendőrök.

A BRFK szóvivője az InfoRádióban elmondta: az ellenőrzések során együttműködnek számos társszervvel, így például a polgárőrségekkel, a kerületi önkormányzatok közterület-felügyeleteivel, a XVI. kerületi önkormányzattal és annak rendészetével, a Készenléti Rendőrséggel, valamint a MÁV-HÉV rendészeti csoportjával is. Az intézkedéseket az első tíz napban a BRFK 251 munkatársa végezte, akik mintegy 2600 órában teljesítettek szolgálatot az érintett szakaszon.

Csécsi Soma hozzátette: nemcsak elfogások voltak, 42 embert előállítottak, közülük húsz főt bűncselekmény gyanúja miatt, tizenhét személyt pedig mintavételre vittek. Tizenkét esetben történt szabálysértési feljelentés, csaknem 1600 embert igazoltattak, továbbá 57 gépjárművet is ellenőriztek a BRFK munkatársai a H8–H9-es HÉV vonala mentén.

A rendőr alezredes megjegyezte: vannak olyan magatartásformák is, amelyek ugyan nem merítik ki a bűncselekmény vagy a szabálysértés kategóriáját, ennek ellenére „joggal irritálják” az utasokat. Mint fogalmazott, a rendőrök feladata, ha szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, tegyék meg a szükséges intézkedéseket, illetve fogják el minél előbb az elkövetőket. A szóvivő arra kéri az utasokat, hogy

ha valamilyen szabálysértést vagy bűncselekményt látnak, és nincs a közelben rendőr, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámon, és a rendőrség minden esetben intézkedni fog.

Hozzátette: a rendőrség az olyan megnyilvánulások ellen is igyekszik fellépni, amelyek nem számítanak bűncselekménynek, de zavarják az utazóközönség nyugalmát vagy biztonságérzetét.

Csécsi Soma kiemelte: a vonalon nemcsak rendészeti, egyenruhás rendfenntartók vannak jelen, hanem a budapesti szakaszon, a megállókban, illetve az Örs vezér terén civil ruhás rendőrök is folyamatosan szolgálatot teljesítenek.

Az ellenőrzési sorozat egyelőre egy hónapig tart, majd elemzi, értékeli a tapasztalatokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és a szóvivő tájékoztatása szerint indokolt esetben akár az ellenőrzési hullám folytatásáról is döntést hozhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 17:33
×
×
×
×