eur:
392.09
usd:
361.65
bux:
73437.02
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Loaded European truck on motorway in beautiful sunset light. On the road transportation and cargo.
Nyitókép: Jag_cz/Getty Images

Korlátozás jön több településen az átmenő forgalom miatt

Augusztus 1-jével súlykorlátozást vezetnek be Jász-Nagykun-Szolnok vármegye északkeleti térségében a Tiszafüred és Kunhegyes környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az intézkedés a 4-es, a 33-as és a 34-es főutat nem érinti.

A 20 tonnára vonatkozó súlykorlátozás a 33-as főúttól délre, a Tiszától délkeletre és a 4-es főúttól északnyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain, valamint Karcag-Kunmadaras és Kenderes-Bánhalma között lesz érvényben.

Az intézkedés érinti az Abádszalók, Bánhalma, Berekfürdő, Fegyvernek, Karcag, Kenderes, Kunhegyes, Kunmadaras, Tiszabő, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszaroff, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős és Tomajmonostora településen áthaladó közutakat, az alól csak a célforgalom kivétel.

A korlátozás célja, hogy a települések mellékútjairól visszaszorítsák az elmúlt időben megnövekedett, tranzit jellegű teherforgalmat.

Az elmúlt években megvalósult fejlesztések, valamint az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának kivitelezése kapcsán ugyanis jelentősen nőtt a környező települések átmenő teherforgalma. Ezért döntöttek az érintett önkormányzatok, a közlekedési hatóság, a rendőrség és a közútkezelő szakemberei a forgalmi rend módosítása mellett.

Az új forgalmi rend betartását térfigyelő kamerarendszerekkel rendszeresen ellenőrzik majd, "az érintett szakaszok jogtalan használata pedig feljelentést von maga után" - figyelmeztettek.

A szakemberek minden tehergépjármű-vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjen a térségben.

Az intézkedés hatását folyamatosan nyomon követik majd a települések és a hatóságok szakemberei is, szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Az elmúlt időszakban ritkának számító összefogás alakult ki a német kormánykoalíció pártjai és az ellenzéki konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU között. A közös cél a karlsruhei alkotmánybíróság védelme, annak megakadályozása, hogy szélőséges erők befolyásolhassák a testület tevékenységét. Ennek érdekében az alaptörvény reformjára van szükség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×