eur:
390.88
usd:
358.97
bux:
72922.43
2024. július 19. péntek Emília
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél az egészségügyi dolgozóknak felajánlott méz átadásán, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport sajtótájékoztatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. A segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrármarketing Centrum 2000 kilogramm mézet ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Riasztó esetszámokról beszél Győrfi Pál

Diktáljuk egymásba a vizet, akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. De leginkább vizet - kérleli a lakosságot a mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hirado.hu portálnak azt mondta, hőség idején – ismert, vasárnapig másodfokú hőségriasztás van érvényben – nyomatékosan oda kell figyelni az idősekre és a gyerekekre, nem kevésbé a súlyos betegséggel élőkre.

A riasztások száma – figyelem ide vagy oda – viszont igen magas rosszullétekhez.

„Normális esetben egy átlagos napon olyan 3500-szor hívnak mentőt Magyarországon. Ez a szám már önmagában is magas érték, de ez most még tovább nőtt, és mostanra elértük a 4500 körüli esetszámot. A hétfő kritikus nap volt, mert a 4600-at is megközelítette” – mondta.

A mentőszolgálatnak tehát 20-30 százalékkal több munkája van a hőségriadóban, mint egy átlagos időszakban; a portál kiszámolta, minden 20. másodpercben hívnak most mentőt Magyarországon. Győrfi Pál a mentőszolgálatnál töltött 40 év alatt csak a Covid idejéből emlékszik ilyen magas számra, a második és a harmadik hullám volt a legdurvább.

Kérte, hogy „diktáljuk egymásba a vizet”, mert az szükséges. Kerülendőnek nevezte a cukros és alkoholos italok fogyasztását, mert azok elvonják a vizet a szervezettől.

Címlapról ajánljuk
Németh Zsolt: a békemisszió lesz Orbán Viktor beszédének középpontjában a Tusványoson

Németh Zsolt: a békemisszió lesz Orbán Viktor beszédének középpontjában a Tusványoson

Jobb pályán – ez lesz a mottója a jövő héten kezdődő Tusványosi Nyári Szabadegyetemnek. Az elnevezés többszintű értelmezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorban Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×