eur:
390.91
usd:
357.35
bux:
72539.74
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Nyitókép: Pixabay

Több fővárosi kerületben jégeső szakadt, Orosházán beázott a kórház - videók

Zivatarhullámok haladtak át Magyarország egyes részein.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos időjárás, az intenzív csapadék és az erős szél Pest vármegyében, elsősorban utakra, kerítésekre és vezetékekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek tőlük segítséget.

  • Üllőnél az M0-s autóútra, Dabasnál pedig az 5-ös főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el.
  • Veresegyházán, a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján is a kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét.
  • A főváros XVII. kerületében, az Ásvány utcába, az Újlak utcába, az Összekötő utcába riasztották a tűzoltókat.

A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

A Budapest Airport arról tájékoztatott, hogy a zivatar miatt a szerda esti Budapestre érkező és innen induló járatok esetében is késésekre lehet számítani.

Mint az Időkép írta, jégeső ömlött Pest több keleti, délkeleti kerületében. Úsztak a borsónyi és meggyméretű jégszemek a felhőszakadásban többek közt Kerepesen, ahol a lezúdult vizet viszont nem mindenhol tudta rögtön elnyelni a csatorna és a kert, ezért néhol villámárvíz alakult ki.

Emellett délen is volt jégeső, Orosházán például beázott a kórház belgyógyászati szárnya, illetve a szakrendelő. A fekvőbetegek épülettömbjének 6. emelete beázott, a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Senki nem sérült meg, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat.

A szakrendelőben az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket.

Címlapról ajánljuk

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépéssel kezdte a munkáját az új Európai Parlament

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik, az esést a chipgyártó vállalatok vezetik, miután kiszivárgott, hogy az Egyesült Államok szigorúbb exportkorlátozásokat vezethet be az iparban. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia különösen nagyot esett, kulcsszinten van az árfolyam. A tech-túlsúlyos Nasdaq index olyan nagy esésben van, amilyenre utoljára 2022 decemberében volt példa.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 17. 23:00
×
×
×
×