eur:
391.48
usd:
359.22
bux:
72730.44
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Ökomenikus Segélyszervezet kastélyosdombói központja. Forrás: Ökomenikus Segélyszervezet
Nyitókép: Forrás: Ökomenikus Segélyszervezet

Egy pár napra elfelejthetik, hogy ők hátrányos helyzetű gyerekek

Bentlakásos és bejárós táborokat is szervez nyáron az Ökomenikus Segélyszervezet – mondta az InfoRádiónak a társaság elnök-igazgatója.

Lehel László elmondta: a programok megszervezéséhez korábban adománygyűjtést szerveztek, ezen 50 millió forint gyűlt össze. Arról is beszélt, hogy az Ökumenikus Segélyszervezetnek van egy Kapaszkodó nevezetű programja, amit a hátrányos helyzetű gyerekek támogatásra hívtak életre.

"Amit most elindítottunk, az a Somogy megyei Kastélyosdombóhoz kötődik, ahol a segélyszervezet egyik nagyon fontos központja működik. Különböző foglalkoztató programok zajlanak itt, például van sajtműhely és oktatjuk a komlótermesztést is. De próbálunk a családoknak is segíteni azzal, hogy megtanítjuk őket a háztáji gazdálkodásra" – hangsúlyozta az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Ebben a központban van kellő számú szálláshely és mivel egy kastélypark is tartozik hozzá sok sporteszközzel, így folyamatosan tudnak gyerekeket fogadni.

Ahhoz, hogy a táborok költségei fedezni tudják, országos gyűjtést szerveztek, amelyben a főszerepet a Tesco játszotta. Az áruházlánc kasszáinál támogatói jegyeket lehetett venni. Végül mintegy 50 millió forint gyűlt össze – közölte Lehel László.

Ennyi pénz már elég ahhoz, hogy a gyerekek heti turnusokban váltsák egymást. A táborokban állandó napi foglalkozások vannak, amelyek szakmai és önkéntes segítők tartanak. "Minden gyerekre bőven jut segítő, tehát ez nem úgy néz ki, hogy húsz gyereket egy felnőtt felügyel" – emelte ki a segélyszervezet vezetője.

"Nagyon aktív foglalkozások vannak. Ennek egy része a felzárkózáshoz kapcsolódik, egy másik része pedig a szabadidő értelmes eltöltésével, például sportolással telik"

– tette hozzá. Lehel László azt is elmondta, hogy míg ebben az egy intézményükben több száz gyerek nyaralhat, addig országszerte, összesen több ezer kicsit táboroztatnak a szervezet többi intézményében. Sokan közülük nem maradnak éjszakára, csupán reggel érkeznek a táborba, esténként pedig otthon alszanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×