eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Nyitókép: police.hu

Drónokat kellett bevetniük a rendőröknek az M7-esen

Az előzési tilalom és a követési távolság betartatását ellenőrizték.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei július 11-én közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult – írja a police.hu.

Az ellenőrzés időszakában a rendőröknek összesen tizenegy szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben kellett intézkedniük.

A rendőrség emlékeztetett arra, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Címlapról ajánljuk
Harangi Szabolcs: ez még nem egy szupervulkáni kitörés jele, így élnek a vulkánok

Harangi Szabolcs: ez még nem egy szupervulkáni kitörés jele, így élnek a vulkánok

Aktív az Európa egyik legsűrűbben lakott térsége, a Nápolyi-öböl alatti vulkáni mező, a Campi Flegrei. Az elmúlt évtizedekben 5 métert emelkedett ott a felszín, ez pedig a vulkánkitörés egyik előjele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Harangi Szabolcs, vulkanológus, tanszékvezető egyetemi tanár. Beszélt az Etna kitöréséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×