eur:
394.06
usd:
364.01
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lapértesülés: az újraszámlálás után is Karácsony Gergely kapta a legtöbb szavazatot

Több lap is egybehangzóan állítja, hogy a július 9-én kezdődött újraszámlálás után is a jelenlegi főpolgármester a választás győztese. Az Országos Választási Bizottság pénteken ülésezik az ügyben.

Az Alkotmánybíróság és a Kúria döntése után július 9-től újraszámolják a főpolgármester-választáson leadott valamennyi érvényes szavazatot. A folyamat csütörtökön véget ér. Pénteken 11-től ülésezik a Nemzeti Választási Bizottság, hivatalos eredmény azután várható.

Az Index saját értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy az újraszámlálás után is Karácsony Gergely marad a győztes, körülbelül 200 szavazattal. Nagyságrendileg 1500 olyan szavazólapot találhattak az újraszámláláskor, amely nem a megfelelő helyre volt sorolva, csütörtökön is 3-400 ilyennel találkoztak.

A 24.hu szintén saját forrásai alapján azt közölte, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolását követően kialakult eredményhez képest körülbelül 230–250 vokssal növekedett a Karácsony Gergelyre a főpolgármester-választáson leadott szavazatok száma az újraszámolás után. Akkor kettejük között csupán 41 szavazat volt a különbség, ám a kedden kezdődött és csütörtökön véget ért újraszámolás után nagyjából 270–300 szavazatra nőhet Karácsony előnye. Ez a szám az összes szavazat arányában még mindig rendkívül csekély, mindössze 0,04 százalékos különbséget jelent a két jelölt között.

A Kúria vasárnap rendelte el a főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazat újraszámlálását. Három nap alatt 782 ezer érvényes szavazólapot számoltak újra, ezúttal nem a választási iroda székházában, hanem a kerületi polgármesteri hivatalokban.

A június 9-i főpolgármester-választás éjszakáján kihirdetett eredmény alapján az előbb az LMP, majd a kampányhajrában a Fidesz által is támogatott Vitézy 324 szavazattal kapott kevesebbet a Párbeszéd–MSZP–DK jelölt Karácsonynál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×