eur:
396.53
usd:
371.09
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Már több ezren jelentkeztek sofőrnek az újrainduló Uberhez

A nyolc év után visszatérő Uber első hivatalos utasa Fluor Tomi volt.

Reggel óta újra elérhető az Uber Budapesten. A személyszállítással foglalkozó cég nyolc év után hagyományos taxiként, a Főtaxi partnereként tért vissza Magyarországra azután, hogy itthon ellehetetlenült a működése. Az Uber sajtótájékoztatón mutatta be Budapestre formált szolgáltatását.

„Azt, hogy hol fogunk tartani majd öt év múlva, tíz év múlva, ma kell megalapozni. Ez a mai nap egy ilyen megalapozásnak a mérföldköve. Mint minden iparág, a személyszállítás is folyamatosan fejlődik. Lássuk be, a változásnak vannak vesztesei, meg győztesei is. Mi a győztesek közé szeretünk tartozni” – mondta Nagy Elek, a Főtaxi-csoport igazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 24.hu tudósítása szerint.

Nagy arról beszélt, hogy az Uber mindennapjaiban a Főtaxi nem fog részt venni, de a hátterével, tudásával, helyismeretével segíteni fogja. Az is kiderült, hogy

Június 30-ig bárki ingyen kipróbálhatja az Ubert, három alkalommal, 5000 forintos értékhatárig,

ehhez az alkalmazásukban kell regisztrálni.

Az Indexnek azt is megerősítették, hogy a sofőröknek is kedveznek, ugyanis az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök.

„Az Uber egy világszinten több mint 10 ezer városban elérhető, kedvelt fuvarmegosztó vállalat. Havi szinten több mint 150 millió utasunk, felhasználónk van” – mondta Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője, majd hozzátette, tavaly úgy nyitották meg több mint százezren az alkalmazásukat Budapestről, hogy a szolgáltatásuk nem is volt elérhető a városban.

Kardos kiemelte, hogy az Ubert biztonság szempontjából „a legjobbak közé sorolják” iparági szinten, aminek például az az oka, hogy minden utazás nyomon követhető az alkalmazásban, az utasok és a sofőrök anonimizált módon tudják egymással felvenni a kapcsolatot, valamint éjjel-nappal van magyar nyelvű ügyfélszolgálatuk.

Az Uber applikációjából nemcsak taxikat, hanem – a két cég globális megállapodásának köszönhetően – Lime rollereket is lehet majd rendelni.

„Kiszámítható és versenyképes kereseti lehetőséget biztosítunk” az utasoknak – mondta Kardos a taxisofőrökkel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a technológiájuknak köszönhetően a sofőrök kevesebb időt töltenek el azzal, hogy utasokra várnak. Az Uber magyarországi vezetője szerint hatalmas utasforgalmat tudnak biztosítani a hozzájuk csatlakozó sofőröknek.

A Telex azt írta, már 2500 sofőr jelentkezett a cégnél, minden bizonnyal vannak köztük más taxitársaságoktól átigazolók.

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×