eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Unsplash.com

Már több ezren jelentkeztek sofőrnek az újrainduló Uberhez

A nyolc év után visszatérő Uber első hivatalos utasa Fluor Tomi volt.

Reggel óta újra elérhető az Uber Budapesten. A személyszállítással foglalkozó cég nyolc év után hagyományos taxiként, a Főtaxi partnereként tért vissza Magyarországra azután, hogy itthon ellehetetlenült a működése. Az Uber sajtótájékoztatón mutatta be Budapestre formált szolgáltatását.

„Azt, hogy hol fogunk tartani majd öt év múlva, tíz év múlva, ma kell megalapozni. Ez a mai nap egy ilyen megalapozásnak a mérföldköve. Mint minden iparág, a személyszállítás is folyamatosan fejlődik. Lássuk be, a változásnak vannak vesztesei, meg győztesei is. Mi a győztesek közé szeretünk tartozni” – mondta Nagy Elek, a Főtaxi-csoport igazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 24.hu tudósítása szerint.

Nagy arról beszélt, hogy az Uber mindennapjaiban a Főtaxi nem fog részt venni, de a hátterével, tudásával, helyismeretével segíteni fogja. Az is kiderült, hogy

Június 30-ig bárki ingyen kipróbálhatja az Ubert, három alkalommal, 5000 forintos értékhatárig,

ehhez az alkalmazásukban kell regisztrálni.

Az Indexnek azt is megerősítették, hogy a sofőröknek is kedveznek, ugyanis az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök.

„Az Uber egy világszinten több mint 10 ezer városban elérhető, kedvelt fuvarmegosztó vállalat. Havi szinten több mint 150 millió utasunk, felhasználónk van” – mondta Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője, majd hozzátette, tavaly úgy nyitották meg több mint százezren az alkalmazásukat Budapestről, hogy a szolgáltatásuk nem is volt elérhető a városban.

Kardos kiemelte, hogy az Ubert biztonság szempontjából „a legjobbak közé sorolják” iparági szinten, aminek például az az oka, hogy minden utazás nyomon követhető az alkalmazásban, az utasok és a sofőrök anonimizált módon tudják egymással felvenni a kapcsolatot, valamint éjjel-nappal van magyar nyelvű ügyfélszolgálatuk.

Az Uber applikációjából nemcsak taxikat, hanem – a két cég globális megállapodásának köszönhetően – Lime rollereket is lehet majd rendelni.

„Kiszámítható és versenyképes kereseti lehetőséget biztosítunk” az utasoknak – mondta Kardos a taxisofőrökkel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a technológiájuknak köszönhetően a sofőrök kevesebb időt töltenek el azzal, hogy utasokra várnak. Az Uber magyarországi vezetője szerint hatalmas utasforgalmat tudnak biztosítani a hozzájuk csatlakozó sofőröknek.

A Telex azt írta, már 2500 sofőr jelentkezett a cégnél, minden bizonnyal vannak köztük más taxitársaságoktól átigazolók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×