eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
European community flags
Nyitókép: Getty Images/WALTER ZERLA

A baloldalt elítélő határozatot fogadott el az Országgyűlés

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kezdeményezésére nézte meg, hogy a baloldali EP-képviselők valóban az uniós támogatások megérkezése ellen kampányoltak-e, és arra jutottak, hogy igen, ezért a Szuverentiásvédelmi Hivatalra bíznák a további vizsgálatot.

Határozatban ítélte el az Országgyűlés a „baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióit”. Az Európai ügyek bizottságának erről szóló jelentését 141 igen, 26 nem szavazattal fogadták el a képviselők.

A határozatban felszólították a baloldalhoz tartozó választott tisztségviselőket, hogy a jövőben ne folytassanak „a jelentésben ismertetett, a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető tevékenységet”, és felkérték a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben, illetve szükség esetén tegyen javaslatot a nemzeti szuverenitást erősítő rendelkezések megalkotására.

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke korábban jelezte: az Európai Unió nem kormányokat szankcionál, hanem tagállamokat, ezért a baloldali politikusok nem a kormánynak, hanem Magyarországnak okoznak súlyos károkat, ha az uniós források nem érkeznek meg.

„Az európai ügyek bizottsága megállapította, hogy a vizsgálat tárgyát képező megnyilatkozások és tevékenységek nem tekinthetők büntetőjogi szankció alá tartozónak, ugyanakkor túlmutatnak a véleménynyilvánítás szabadságán” – fogalmazott Tessely Zoltán.

(…)

Cseh Katalin európai parlamenti képviselő, a Momentum vezérszónokaként a jelentés parlamenti vitájában korábban úgy fogalmazott, hogy uniós szinten küzdeni a magyarok jogaiért nem hazaárulás, hanem a magyar érdek szolgálata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

A klímamodellek előrejelzései szerint Magyarországon az évszázad végére az átlaghőmérséklet három fokkal is emelkedhet, a csapadék mennyisége pedig az ország keleti és délkeleti részén csökkenhet, míg a nyugati részen akár növekedhet is. Azonban a hőmérséklet és a csapadékmennyiség változásaiból fakadó hatások súlyosságát számos társadalmi és gazdasági tényező befolyásolja. E tényezők a kitettséggel együtt meghatározzák az egyes területek sérülékenységét. Jelen cikkben arra teszünk kísérletet, hogy hazánk klímasérülékenységét úgy tárjuk fel hogy közben fokozott figyelmet fordítunk a klímaváltozással szembeni kitettségben, érzékenységben és adaptációs képességben mutatkozó területi, regionális különbségekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×