eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban 2019. szeptember 4-én. Az ország 3177 önkormányzatából mintegy 1200 településen állított jeltöltet a Fidesz-KDNP, ami az önkormányzatok számát tekintve 37 százalékos eredmény, de ezeken a településeken összesen 7,8 millióan laknak, vagyis az ország lakosságának négyötöde olyan helyen él, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Kósa Lajos: hiába állt támadás alatt Debrecen, minden körzetet megnyert a Fidesz

A Fidesz alelnöke szerint a debreceniek egyértelmű választ adtak a kétkedőknek.

"1998 óta Debrecenben minden választás megnyertünk, most is minden egyéni választókörzet a miénk lett" – mondta Kósa Lajos a Hír Tv-ben. A korábbi debreceni polgármester utódja, Papp László is megőrizte tisztségét, nagy fölénnyel nyerte a választást.

A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet, hogy noha elsősorban az akkumulátorgyár miatt erős ellenzéki össztűz alatt állt Debrecen, de a helyiek egyértelműen állást foglaltak, ráadásul a második egy helyi civil szervezet jelöltje lett, és a közös ellenzéki jelölt csak a harmadik lett, jelentősen lemaradva.

Azt is kiemelte, hogy maximális többség lesz a városi képviselő-testületben, ellenzékiek csak a kompenzációs listáról kerülnek be.

"Köszönjük a bizalmat, Azért vagyunk, hogy a várost szolgáljuk" – mondta Kósa Lajos.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×