eur:
395.79
usd:
368.81
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Járművek a pesti alsó rakparton, az Országház előtt 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Még több fa lesz a rakparton

A pesti rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti része is zöldebb lesz. A BKM Főkert beruházásában 8 db, kétszer iskolázott fa elültetése mellett többek között 365 m2 biodiverz évelőfelületet, párakaput, automata öntözőrendszert és árnyékolókat is telepítenek a rakpartra.

Az idén nyáron megvalósuló projekt a Jane Haining rakpartot érinti a Lánchíd és az Erzsébet híd között. A projektben 8 darab, kétszer iskolázott fa elültetése mellett 365 m2-en biodiverz évelőágyást, párakaput és automata öntözőrendszert is létrehoznak.

Az automata öntözőrendszer kiépítésével megoldódik a korábban telepített 29 növényláda locsolása is. A szakaszon napozószékeket, árnyékolókat, kerékpártámaszokat és ivókutat is telepítenek.

A fejlesztés az útpálya és partél közötti sávban valósul meg, így a rakpart jelenlegi forgalmi rendjét elkészült állapotában nem érinti.

A kivitelezési munkák munkaszakaszokra bontva ütemezetten valósulnak meg, mindig csak az építéssel érintett területrészek lesznek elzárva. Folyamatosan biztosított lesz a rakparti hajók megközelítése, a hajók kiszolgáló forgalma, illetve a területen a gyalogos áthaladásra is folyamatosan szabadon marad a partmenti sáv - áll a városháza közleményében.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×