eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: BKK

Társadalmi egyeztetés indul az Újbuda–Újpest-villamostengely fejlesztéséről

Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról indít kérdőíves társadalmi egyeztetést a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleményében azt írta, hogy az érintettek a kérdőív kitöltése mellett a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat második ütemének tervezéséről.

Az Újbuda–Újpest-villamostengely projekt részeként új, átszállásmentes közösségi közlekedési kapcsolat jöhet létre Észak-Pest és Dél-Buda között, valamint a budapesti belváros kötöttpályás közlekedési lehetőségei is javulhatnak a BKK tervei szerint. Csökkenhet az átszállások száma és az utazási idő, valamint javulhat a szolgáltatás kiszámíthatósága. Ezek együttes hatására pedig jelentősen növekedhet a közösségi közlekedés versenyképessége – mutatott rá a BKK.

A május 31-ig tartó társadalmi egyeztetés által a BKK-kérdőívek elsősorban a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között megépülő új villamospályával, megállókkal és azok környezetével kapcsolatos utasigényeket mérik fel.

Kiemelték: a BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros mobilitását nagymértékben befolyásoló fejlesztéseiről a budapestiekkel közösen döntsön, ezért többszintű társadalmi egyeztetési folyamatot indított az Újbuda-Újpest-villamostengely tervezéséről. Ennek keretében az érintett területen lakók, dolgozók és közlekedők is elmondhatják véleményüket, illetve a szakemberek az érintett területeken működő vállalkozások igényeit, észrevételeit is figyelembe veszik.

A tájékoztatás szerint a különböző civil szervezetek, szakmai egyesületek a Mobilitási Témacsoport által ismerhették meg a fejlesztés tervezett elemeit. Erre a tervezés előrehaladtával több további alkalommal is lesz lehetőségük. A BKK szakemberei emellett folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal, a kerületi önkormányzatokkal és a közműcégekkel is.

A BKK azok véleményére is számít, akiknek nem kényelmes az online változat kitöltése, hagyományos, papíralapú kérdőívek is rendelkezésre állnak. A kérdőív letölthető a www.bkk.hu oldalról vagy elérhető a BKK ügyfélközpontjaiban. A nyomtatás után kitöltött dokumentumokat a BKK Ügyfélközpontjaiban lehet leadni, vagy a BKK postacímére kell elküldeni 2 a 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19-21. címre, Újbuda-Újpest villamos jeligével.

A beruházás előkészítése az Európai Unió társfinanszírozásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz (IKOP Plusz) programban valósulhat meg – ismertette a BKK.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×