eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: police.hu

Megtalálta és biztonságban hazavitte a keresőcsapat az eltűnt idős hölgyet

Az egyik rendőr a karjaiban cipelte a lakásáig az átfagyott, didergő idős asszonyt, ahová már jöhettek érte a mentők. Szerencse, hogy a keresőkutya végül szagot fogott.

Átfázva, reszketve találtak rá a XV. kerületi rendőrök és Fiwick nyomkövető kutya egy 88 éves nénire, aki otthonából tűnt el április 16-án - írja Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK-ra az idős nő unokája tett bejelentést, hogy nagymamáját vitte volna orvosi kezelésre, ő azonban eltűnt XV. kerületi otthonából, sehol nem találják és betegsége miatt lehetséges, hogy segítségre van szüksége.

Janetka Gábor rendőr főhadnagy és Ilyés Attila rendőr főhadnagy azonnal nekiláttak a kutatásnak, elemezték a térfigyelő kamerákat, hogy merre indulhatott el a néni, közben Bolka Norbert rendőr zászlós Fiwick nyomkövető kutyájával a helyszínre sietett, hogy megkezdjék a keresését.

A felvett szagmintából és a kameraképekből látható utolsó nyomon el is indult a keresőcsapat, Fiwickkel körbejártak jó néhány utcát,

majd a kutyával egy erdős terület felé vették az irányt, ahol Fiwick szagot fogott, innentől pedig gyors léptekkel vezette a nyomozókat át egy mezőn, majd egy földúton, egyenesen az erdős rész felé.

A rendőrök végül a fák alatt megtalálták a földön didergő idős hölgyet.

"Kollégáink azonnal felsegítették, majd egészen a lakásáig vitték, ahová mentőt kértek. Szerencsére az idős hölgynek nem esett bántódása, őt a mentők helyszíni ellátást követően kórházba vitték" - számol be róla a bejegyzésben a rendőrség.

A BRFK külön gratulál a szakszerű és gyors kutatómunkához munkatársainak, és természetesen négylábú társuknak is.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×