eur:
385.37
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Nagy méretű Rubik-kocka Csorna keleti városrészében az egyik körforgalom közepén 2018. szeptember 13-án. A kocka oldalain a város jelképei láthatók: a premontrei apátság, a Jézus Szíve templom, a Palotasor, illetve Gestetner Dávidnak, a város híres szülöttének, a stencilgép feltalálójának arcképe. A műtárgyat a városüzemeltető Vilmos park kft. állíttatta és Bali Balázs szili vállalkozó készítette el.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Valami egészen furcsát keresnek a magyar utakon

Keresik az Év Körforgalmát, április 15-ig pályázhat az, aki szerint akad a környezetében, ismertségében egy becses körforgalom, ami díjazásra érdemes.

A vezess.hu ír arról, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület pályázatán nem a legjobb kanyart, vagy gyomorforgást okozó bukkanót, esetleg Balatonra hasonlító kátyút keresik, hanem az Év Körforgalmát.

Erre egészen 2024. április 15-ig van lehetőség, azaz a mai napon.

A kiírás szerint összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos weboldalán érhetők el.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×