eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nagy méretű Rubik-kocka Csorna keleti városrészében az egyik körforgalom közepén 2018. szeptember 13-án. A kocka oldalain a város jelképei láthatók: a premontrei apátság, a Jézus Szíve templom, a Palotasor, illetve Gestetner Dávidnak, a város híres szülöttének, a stencilgép feltalálójának arcképe. A műtárgyat a városüzemeltető Vilmos park kft. állíttatta és Bali Balázs szili vállalkozó készítette el.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Valami egészen furcsát keresnek a magyar utakon

Keresik az Év Körforgalmát, április 15-ig pályázhat az, aki szerint akad a környezetében, ismertségében egy becses körforgalom, ami díjazásra érdemes.

A vezess.hu ír arról, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület pályázatán nem a legjobb kanyart, vagy gyomorforgást okozó bukkanót, esetleg Balatonra hasonlító kátyút keresik, hanem az Év Körforgalmát.

Erre egészen 2024. április 15-ig van lehetőség, azaz a mai napon.

A kiírás szerint összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos weboldalán érhetők el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×