eur:
390.28
usd:
365.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nagy méretű Rubik-kocka Csorna keleti városrészében az egyik körforgalom közepén 2018. szeptember 13-án. A kocka oldalain a város jelképei láthatók: a premontrei apátság, a Jézus Szíve templom, a Palotasor, illetve Gestetner Dávidnak, a város híres szülöttének, a stencilgép feltalálójának arcképe. A műtárgyat a városüzemeltető Vilmos park kft. állíttatta és Bali Balázs szili vállalkozó készítette el.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Valami egészen furcsát keresnek a magyar utakon

Keresik az Év Körforgalmát, április 15-ig pályázhat az, aki szerint akad a környezetében, ismertségében egy becses körforgalom, ami díjazásra érdemes.

A vezess.hu ír arról, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület pályázatán nem a legjobb kanyart, vagy gyomorforgást okozó bukkanót, esetleg Balatonra hasonlító kátyút keresik, hanem az Év Körforgalmát.

Erre egészen 2024. április 15-ig van lehetőség, azaz a mai napon.

A kiírás szerint összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos weboldalán érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×