eur:
385.27
usd:
354.81
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2024. április 14-én. A Védelmi Tanácsot az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére hívta össze a kormányfő. Orbán Viktor mellett Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b-j). Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó (j2) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j3, takarásban).
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott - Izraelnek tulajdonított - légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

Korábban Szijjártó Péter arról beszélt, hogy az iráni légitámadás a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×