eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2024. április 14-én. A Védelmi Tanácsot az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére hívta össze a kormányfő. Orbán Viktor mellett Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b-j). Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó (j2) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j3, takarásban).
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott - Izraelnek tulajdonított - légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

Korábban Szijjártó Péter arról beszélt, hogy az iráni légitámadás a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×