eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Májusra tervezik az átadást, de van egy nagy gond az M6-os legújabb szakaszával

A Villány és az M6-os autópálya közötti kilenc kilométeres útszakasz félkész állapotban van, csak a körforgalom készült el.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a tervek szerint májusban adják át az M6-os autópálya új szakaszát, amely Villányig tart majd. A közelgő határidő ellenére a Baranya vármegyei város és az M6-os autópálya közötti 9 kilométeres útszakasz félkész állapotban van, csak a körforgalom készült el, ahonnan közvetve lehet eljutni az autópályára Villányból. A városból jelenleg csak három falun keresztül vezet az út az M6-osra, így csak körülményesen lehet felhajtani a sztrádára. A kihajtó után az aszfalt 10-15 méter után véget ér, a földterület pedig még a helyi gazdák tulajdonában van – derült ki az ATV Híradó riportjából.

A félkész út jelenleg egy szőlőültetvénybe vezet, melynek helyén kellene lennie annak a kilenc kilométeres villányi bekötőút-szakasznak, amelyen az eredeti tervek szerint sokkal gyorsabban el lehetne érni az autópályát.

Az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium a beruházással kapcsolatban közölte:

az összekötőút építési engedélyei és a kiviteli tervek megvannak, kormánydöntés viszont még nem született, így forrás sincs a kivitelezésre.

„Úgy látszik, hogy a szavazatszerzés motiválta az autópályának a tervezését a józan ész helyett, hiszen így sokkal messzebbre, majdnem 20 kilométerre került a lehajtó Villánytól, ahelyett, hogy 7-8 kilométerre lenne” – nyilatkozta a hírműsornak Szakács László, a Szocialisták és Demokraták alelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×