eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (b) és Szentkereszty Tamás intézményvezető a hajléktalanok étkeztetési programjáról tartott sajtótájékoztató után Budapesten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjában 2024. április 3-án. Napi melegétel-osztásra kaphatnak támogatást a hajléktalanokat segítő szervezetek a Széchenyi Terv Plusz program keretében, összesen évente 1,9 milliárd forint értékben. A keretösszeg idén március 25-től jövő év április 30-ig használható fel.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

1,9 milliárdos segítség a hajléktalanellátó szervezetnek

Napi melegétel-osztásra kaphatnak támogatást a hajléktalanokat segítő szervezetek a Széchenyi Terv Plusz program keretében, összesen évente 1,9 milliárd forint értékben - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fülöp Attila elmondta, hogy a keretösszeg idén március 25-től jövő év április 30-ig használható fel. Ebből a hajléktalanellátásban résztvevő szervezetek a szolgáltatást igénybe vevő emberek napi egyszeri meleg étkeztetését biztosíthatják. „Ez egy újabb eszköz, újabb segítés a hajléktalanellátó rendszerben” –tette hozzá a politikus.

Jelenleg 88 hajléktalanellátó – éjszakai szállást vagy nappali ellátást nyújtó szervezet – oszt naponta, mintegy 4130 adag ételt. A program által az adott intézményekben bővülnek az igénybe vehető szolgáltatások – ismertette az államtitkár.

Kitért arra is, hogy jelenleg országosan és Budapesten is elegendő férőhely áll rendelkezésre. A vidéki intézmények kihasználtsága 73, a budapestieké 71 százalékos.

A teljes hajléktalanellátó rendszerre 2023-ban 15 milliárd forintot költött az állam, kétszer annyit, mint 2010-ben – mondta Fülöp Attila.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×