eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épülete 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Utómunkálatokat végeznek a tűzoltók a Silvanusnál

Utómunkálatokat végeznek a tűzoltók a visegrádi Hotel Silvanusban, miután eloltották a szombat délelőtt keletkezett tüzet - közölte a katasztrófavédelem szombat délután a honlapján. A szálloda vezetésének tájékoztatása szerint a tűzben senki sem sérült meg.

A katasztrófavédelem azt írta, hogy az egységek tizennégy vízsugárral határolták körül a lángokat, amelyek a hotel negyedik szintjét és a tetőszerkezetet érintették.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, fővárosi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalui önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítik.

A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére korábban azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Az épületet kétszázharminc ember hagyta el. Az igazgató közölte, a vendégeknek buszok és melegedők állnak a rendelkezésére. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.

Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×