eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán a visszavonulásról: nagyon furcsává lett mára a politikusok szerepe

Fonti Krisztina lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a budai Hegyvidéken. A kerületet 2006 óta irányító politikus „túl durvának” tartja a politikát.

Már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy 2024-ben nem indul el a polgármester-választáson – mondta Pokorni Zoltán a Hegyvidék TV-nek.

Mint emlékeztetett, volt miniszter, frakcióvezető, pártelnök, „mindenféle”… 2006-tól pedig a XII. kerület polgármestere, amit élete egyik legjobb döntésének tart. „A mai napig hálás vagyok azért, hogy 18 éven keresztül építhettük, alkothattuk ezt a kerületet közösen.” De minden jó véget ér egyszer, és ha egy ilyen döntés maga hoz meg az ember, nem a véletlenre bízza, nem az egészségi állapotára, öregkorára, hanem tudatosan előkészíti és megtervezi, az jó" – tette hozzá.

Pokorni Zoltánnak több oka is van a visszavonulásra. Az egyik, amit ebből talán érdemes megosztani szerinte, hogy a politikusok szerepe a mai világban „nagyon furcsává alakult”, és úgymond élő bokszzsákként kell működniük. Ha bárkit elönt az indulat, és teszem azt térden rúgja, leköpi, azt gondolván, hogy „na most jól megmondtam neki”, tűrni kénytelen évekig. Hosszú időn keresztül azonban ez nem egy egészséges foglalkozás – fogalmazott Pokorni Zoltán, akinél ez az időszak harminc éven keresztül tartott, de most már szeretne olyan munkát végezni, aminek nincs köze a közügyekhez.

A Hegyvidék jelenlegi vezetője arra készül, hogy visszatér az eredeti foglalkozásához, vagyis újra tanár lesz. A Fidesz–KDNP hegyvidéki polgármesterjelöltje a jelenlegi alpolgármester, Fonti Krisztina lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×