eur:
396.47
usd:
368.96
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Magyarország Barátai közösség köszöntésén a Sándor-palotában 2022. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ez volt Novák Katalin utolsó aktusa államfőként

A távozó köztársasági elnök leadta záró vagyonnyilatkozatát.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta Novák Katalin lemondó nyilatkozatát, ezzel lejárt a mandátuma, és ugyancsak hétfőn a volt köztársasági elnök záró vagyonnyilatkozatát közzétették a Sándor-palota oldalán.

Ebből kiderül, hogy az államfő vagyoni helyzete a legutóbbi, januári nyilatkozat óta nem változott, továbbra is felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi háznak és egy lakásnak, egy szegedi garázsnak, valamint egyedül tulajdonol egy szintén XI. kerületi lakást, három szegedi lakást és egy balatonlellei üdülőt.

A volt köztársasági elnöknek nincs a tulajdonában autó, viszont van 31 millió forint hitelintézeti számlakövetelése, ingatlan-bérbeadásból 200–500 ezer forint közötti bevétele van. Tartozása nincs Novák Katalinnak.

Novák Katalin volt köztársasági elnökként a törvény szerint élete végéig kaphatja az államfői juttatást, viszont ha a volt államfő bárhol munkába áll, megszűnik az elnöki juttatása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×