eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Founded in 1884, Budapest Keleti, or Eastern railway station, is the primary gateway to Hungarys capital as well as the most loaded transportation joint in the country. According to statistics, about 410 trains arrive and depart from the station daily.
Nyitókép: Eric Yang/Getty Images

Váratlan fordulat: felére csökkentette egy bérlet árát a MÁV

Örülhetnek a kerékpárral ingázók.

Ahogy azt az Infostart is megírta, a március elsejével bevezetendő új tarifarendszerrel a kerékpárszállításra vonatkozó díjszabást is átalakította a MÁV, amivel a kerékpáros szervezetekben komoly ellenérzést váltott ki. Az eredeti elképzelés szerint a kerékpárral utazók 9450 forintért válthattak volna egy hónapra érvényes kerékpáros országbérletet. A felháborodás oka az volt, hogy a kerékpárosok más bérletet nem is válthattak volna, még akkor sem ha a vármegyét se akarták volna elhagyni.

A Magyar Kerékpárosklub heves tiltakozásának engedve a MÁV szombat délután bejelentette, a tervezett ár közel feléért, 4950 forintért fogja árulni a kerékpáros országbérletet, ami korlátlan alkalommal jogosít kerékpár szállítására olyan vonatokon, amelyekre helyfoglalási kötelezettség nincs előírva.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×