eur:
391.05
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szavaznak a képviselők az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülésén 2023. július 31-én. A rendkívüli parlamenti ülést a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek. Az ülés a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

"Bűnbanda", "Megbukott" - Ellenzéki reakciók az évértékelőre

Orbán Viktor évértékelője végét követően azonnal reagáltak az ellenzéki pártok - némelyek igen gyorsan.

Kevéssel szombat délután 4 óra előtt véget ért Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök 25. évértékelője.

Ezt követően szállingózni kezdtek az ellenzéki reakciók.

  • LMP: "Még mindig nem tudjuk, miért kapott kegyelmet K. Endre."
  • Szabó Tímea, Barabás Richárd - Párbeszéd: "Sajnáljuk, hogy elmaradt az őszinte szembenézés Orbán Viktor úgynevezett évértékelőjén. A miniszterelnöknek mindenekelőtt bocsánatot kellett volna kérnie a gusztustalan pedofilmosdatásért, azaz a Fidesz politikusai által módszeresen támogatott, a gyermekeket védtelenné és kiszolgáltatottá tévő bűnökért, és el kellett volna mondania azt is: Novák Katalin, Varga Judit, Balog Zoltán mellett őt is súlyos politikai felelősség terheli a családi holdudvarig terjedő botrányban. Ehelyett a kormányfő Szeszélyes évszakokat idéző villámtréfákba csomagolt teljes felelősségelhárítást hajtott végre. A magyar embereket válságok sorába taszító, az egészségügyet, az oktatást szétverő, korrupt, fossziális energiahordozókról hantáló, környezetszennyező bűnbanda megbukott. Az Orbán-rendszer politikailag, erkölcsileg, morálisan megbukott."
  • Molnár Csaba - DK: "Orbán Viktor ma mindenről beszélt, csak a lényegről nem: miért kapott elnöki kegyelmet egy pedofilsegítő bűnöző? Hiába áll az egész ország értetlenül az Orbán-rendszer legalantasabb döntése előtt, a miniszterelnök továbbra sem ad választ, továbbra sem vállalja a felelősséget és az áldozatoktól sem kér bocsánatot. Ezzel a Fidesz morális válsága folytatódni fog, egy egészséges nemzet kidobja magából a pedofilsimogató politikusokat és pártokat. Akkor Orbán is érteni fogja: Magyarország a közös hazánk, nem pedig a fideszes pedofilok vadászterülete!"
  • Jobbik: "Orbán Viktor ma emberként is megbukott. Orbán Viktor Rogán Antal boszorkánykonyhájából kilépve évet értékelt ahelyett, hogy a tisztességes utat választva lemondott volna. Ma minden magyar ember előtt nyilvánvalóvá vált, hogy bár Magyarország a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb közéleti botrányát, morális válságát éli át, ez az ember sosem akarja elereszteni a hatalmat, tíz körmével kapaszkodik a miniszterelnöki bársonyszékbe. Pedig a magyar emberek tegnap értékelték az Orbán-kormányt, amit röviden, tömören úgy lehet összefoglalni, hogy nagyon elegük van. Elegük van abból a hatalomból, amely egyetlen évtized alatt hazánkat egy mindent átpolitizáló közéleti tébolydává züllesztette! Orbán gyáva, hatalommániás emberként elmenekült a felelősség elől, két asszony szoknyája mögé bújt, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy a pedofil bűncselekményben részes K. Endre kegyelmi ügyében nem csupán Varga Judit, nemcsak Novák Katalin és nem is csak Balog Zoltán játszottak kulcsszerepet, hanem Orbán Viktor közvetlen környezete is. Igen, a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint az Orbán-kormány összes vezetőjében együttvéve. Annak az Orbánnak, akinek az asztalán minden döntés megszületik, a kegyelemi ügy néven elhíresült gyalázat miatt is vállalnia kellett volna a felelősséget! Annak, aki nem engedte leváltani a korrupt Völnert, vállalnia kellett volna a felelősséget! Annak, aki strómanjain, s családtagjai révén évek óta élősködik a magyarokon, saját családi vállalkozássá téve a közvagyon jelentős részét, vállalnia kellett volna a felelősséget! Annak, aki külföldre üldözi gyermekeinket, amit idegen népek betelepítésével pótolna, vállalnia kellett volna a felelősséget! Annak, aki Európa és a nyugati életszínvonal helyett a keleti diktatúrák pusztító ölelésébe és leszakadásába taszítja hazánkat, vállalnia kellett volna a felelősséget! Orbán Viktor gyáva, a felelősség vállalása helyett ezúttal is csak a hatalma bebetonozása lebegett a szeme előtt. Ma végérvényesen megbukott, nemcsak miniszterelnökként, de emberként is. Felelős kormányt, a magyar nemzeti érdekek szerint cselekvő miniszterelnököt! Normális Magyarországot!"
  • Komjáthi Imre, Kunhalmi Ágnes - MSZP: "Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében világossá tette, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondásával a pedofilbotrányt megoldottnak tekinti. Szégyen. Nők szoknyája mögé bújva továbbra is védi és bújtatja a kegyelmi kérvényt kezdeményező személyét. Ezzel Orbán maga is menekül a felelősség elől, pártkatonáit hagyja elbukni, miközben egy ilyen példanélküli, a teljes társadalmat megrázó botrányban a végső felelős nem lehet más, mint a miniszterelnök. Továbbra is egy ország kíváncsi arra, hogy miért adtak kegyelmet egy pedofil védelmezőjének. Szükség van az MSZP által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítására, amely a konkrét ügy teljes körű feltárása mellett felülvizsgálja a kegyelmi és ellenjegyzési gyakorlatot. Orbán azt is mondta, hogy Novák és Varga méltóságteljesen viselkedtek. Ez hazugság, hiszen nem maguktól mondtak le, hanem Orbán parancsára, addig lapítottak, míg ki nem derült az aljasság, és Orbán rájuk nem parancsolt, hogy mondjanak le. Ez nem méltóság, hanem aljas, képmutató magatartás. A miniszterelnök pont annyira nem vállalja a felelősséget ebben az ügyben, mint a hazai oktatás, egészségügy tönkretételében, vagy akár az elszabadult, minden rekordot megdöntő infláció esetében.Az ország rendbetételének első lépése, hogy állítsuk vissza a köztársasági elnöki tisztség megbecsülését és tekintélyét. A Fidesz és a KDNP által 2010 óta megválasztott köztársasági elnökök tevékenysége világosan mutatja, hogy a fideszes pártkatonák nem tudnak eleget tenni az Alaptörvényben meghatározott követelményeknek: nem önálló szereplőként, hanem a kormányzati akarat végrehajtásának eszközeként tevékenykedtek. Arra van szükség, hogy az államfő valóban kifejezze a nemzet egységét, és őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett, ez ugyanis a Fidesz uralma alatt gyakorlatilag megszűnt. Ennek érdekében azt kezdeményezzük, ahogy azt 1989 óta javasoljuk, hogy az államfőt közvetlenül válasszuk meg, ahogy azt sok európai országban is teszik. Az egység és a biztonság érdekében üres szavak helyett tettekre van szükség! Az MSZP az elmúlt másfél évben szinte minden parlamenti ülés elején kérte, hogy kerüljön napirendre a svéd NATO-csatlakozás ügye, azonban ezt a Fidesz rendszeresen leszavazta. Most újra azt ígérte Orbán, hogy erre a tavaszi ülésszak során sor kerülhet. szégyen, hogy álvitákra hivatkozva veszélyezteti Európa biztonságát a miniszterelnök!"
  • Momentum: Donáth Anna pártelnök Facebook-bejegyzésében azt írja, "a lényeges kérdésekre most sem válaszolt a miniszterelnök". A pártelnök bejegyzésében több kérdést is feltett a bicskei gyermekotthonban történő bántalmazásokkal kapcsolatban, emellett többek között arra is kíváncsi, hogyan kaphatott kegyelmet K. Endre, kik tudtak a kegyelmi kérvényről, és mit tesz a kormány a gyermekvédelmi intézmények megerősítéséért.
  • Toroczkai László - Mi Hazánk: "Orbán Viktor az évértékelő beszédében ismét egy olyan idilli képet festett le Magyarországról és a magyarságról, amely nagyon távol van a valóságtól. A miniszterelnök semmilyen személyes felelősséget nem vállalt az egész országot megrázó kegyelmi botrány miatt, amely során a pedofil igazgatót fedező igazgatóhelyettes kapott kegyelmet. Orbán Viktor felelőssége azért megkerülhetetlen, mert ez nem egy elszigetelt, egyszeri hiba volt, ez a Fidesz esetében már a párt valódi arcát mutató rendszerhiba. A Fidesz teljesen hiteltelenné vált. Láttuk Kaleta Gábor ügyét, vagy Szájer József ügyét, és a sor hosszan folytatható lenne. Orbán Viktor a gazdaságpolitikájáról is elismerően szólt, ő autógyárakat lát, pedig valójában összeszerelő üzemek vannak, és a környezetre veszélyes, ám a legjobb minőségű termőföldekre épített akkumulátorgyárak épülnek. A profit pedig a globális nagyvállalatokon keresztül külföldre áramlik. Orbán Viktor a munkahelyek megtartásáról beszélt, de arról nem, hogy az átlag- és reáljövedelmek tekintetében a térségünkben 2005-ben még csak a csehek előztek meg minket, mára viszont szinte mindenki. A lengyelek, a szlovének, az észtek, de már a szlovákok is messzire elhagytak minket, 2024-ben a románokkal vagyunk versenyben, és már csak egyetlen országban rosszabb a helyzet: Bulgáriában. Fizetésemelés helyett pedig a kormány most éppen a vendégmunkások behozatalára helyezi a hangsúlyt. Ezzel még jobban lenyomják a magyar béreket, és lakosságcserét hajtanak végre, hiszen az indiai, bangladesi munkavállaló nem fog hazamenni két év után. A magyar dolgozókat tovább kívánta nyomorgatni a kormány, amikor például a kutak regisztrációján keresztül, valójában újabb sarcokat akart kivetni. Ezt a kizárólag egyedül megszólaló Mi Hazánk Mozgalomnak sikerült megakadályozni hónapokig tartó kampánnyal, több tízezer aláírással. Ugyanez történt, amikor a napelemeseket szerették volna megrövidíteni, átverni. Azt sem Orbán Viktor, hanem a Mi Hazánk akadályozta meg, amikor pertársaságot alapítottunk, és néhány nap alatt több százan jelentkeztek nálunk. Említhetjük az üzemanyagárakkal, a gázárral, a villamos energia árával való machinációkat is. Orbán Viktor idilli képével ellentétben a valóság az, hogy az elmúlt év minden idők egyik legrosszabb éve volt a demográfiai adatokat nézve, sohasem született olyan kevés gyermek Magyarországon, mint tavaly. Rohamosan fogy a magyarság az egész Kárpát-medencében, és egyre többen elvándorolnak. Szinte semmit nem tett a valóságban a kormány a magyar vállalkozások, a magyar dolgozók, a magyar diákok, a magyar gazdák, az infláció miatt szintén nehéz helyzetbe került nyugdíjasok érdekében. Az elmúlt évben is a globális nagytőkét támogatta kiemelten a kormány. Orbán Viktorra továbbra is jellemző, hogy mást mond, mint amit cselekszik. Bár a magyar mezőgazdaság védelmében megemlítette, hogy nem fogunk rovarokat enni, valójában már megindult a rovarfehérje-gyártás Magyarországon is. A miniszterelnök szerint, ami rossz, az csak külső tényezők miatt lehet rossz. Ilyen a Covid, ilyen az ukrajnai háború. Azt már nem említette, hogy valójában nem a vírus, hanem az általa vezetett kormány hozta azokat a rossz és szükségtelen döntéseket, amelyek miatt súlyos gazdasági károkat okoztak a magyaroknak. Ahogy azt sem említette, hogy a katasztrofális állapotban lévő egészségügy miatt milyen sokan haltak meg. Nem tért ki arra sem, hogy minden ígérete ellenére, végül ő maga is támogatta Ukrajna EU-csatlakozását és Ukrajna finanszírozását, amelynek az árát az európai és magyar adófizetőkkel fogják megfizettetni. Azt sem említette, hogy a globalisták más terveit is kiszolgálja, hiszen éppen most söpörték le a készpénz megvédését szolgáló mihazánkos javaslatunkat a parlamentben, miközben a digitális megfigyelést, a gyógyszeripar által finanszírozott WHO-t, vagy a Facebook cenzúráját - az elfogadott jogszabályok fényében - a Fidesz is támogatja. Orbán Viktor az most alakuló új világrendről azt mondta, hogy ők fognak a legjobban alkalmazkodni hozzá. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy "ravaszak, fürgék és szívósak leszünk". Ezzel szemben az igazság az, hogy Orbán Viktor valójában a leglomhább, legkiszámíthatatlanabb, legkevésbé megbízható, és teljesen a múltban ragadt. Miközben ma már a világ kilencven százaléka szerint népirtásnak kell nevezni, ami jelenleg Gázában zajlik, miközben már 11 ezer gyermeket gyilkoltak meg egy Budapestnél kisebb területen, és miközben már az amerikai kormány is visszafogni igyekszik Netanjahut, Magyarország utolsó csatlósként kitart az izraeli kormány mellett. Így viszont, a nyugati szövetségesek elveszítése után, most elveszíti azokat a keleti szövetségeseit, akikkel rengeteg lehetőség adódna arra, hogy Magyarország gyümölcsöző gazdasági partnerséget alakítson ki. Fogy a bizalom a magyar kormánnyal kapcsolatban - többek között - a dúsgazdag Öböl-menti országokban, és a világ egyre több pontján. Hiába jár lelkesen a Türk Tanács üléseire Orbán Viktor, ezzel a külpolitikával elérte, hogy - ígérete ellenére, mégis a magyar parlament fogja utolsóként ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását - mert már Törökország sem egyeztetett a magyar kormánnyal. Így aztán most még párszor megalázó helyzetbe hozta Magyarországot Orbán Viktor, miközben most bejelentette, hogy ahogy indul a tavaszi ülésszak, azonnal ratifikáltatni akarja Svédország NATO-tagságát. Akkor mi értelme volt ennek az egész megalázó színjátéknak? Az igazság az, hogy Orbán Viktor, a beszédével ellentétben, valójában egy egyre inkább súlytalan, elszegényedő, a korrupcióba belefulladó, rohamosan fogyatkozó lakosságú országgá teszi Magyarországot, ahol a magyarok helyére idegeneket hoznak."
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×