eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, jön az autósok réme – időjárás-jelentés

A ragyogó napsütést egyre inkább ködös, párás idő váltja fel az ország több pontján is.

Időjárási helyzet Európában:

Európa legnagyobb részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, így nagy területen napos, csapadékmentes az idő.

Nyugat- és Közép-Európában csak kisebb körzetekben marad meg egész nap az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet, a Balkán-félszigeten és a Kelet-európai-síkságon ugyanakkor többfelé tartósan borult, párás az idő.

Eközben a nyugat-európai partvidék és Skandinávia északi részei felett hullámzó frontot figyelhetünk meg, de e mentén érdemi csapadék csak Norvégia egyes részein és Észak-Skandináviában fordul elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a kontinens délnyugati részein 15 fok közelében alakul, de néhol még Írországban is mértek 15 fokos csúcsértéket a hétfői nap során. Északkelet, kelet felé haladva azonban egyre hidegebb az idő.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás alakítja, az időjárási frontok elkerülik térségünket, de már erősödik a ködhajlam.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Helyenként csak lassan oszlanak fel a felhők, sőt egyes - főként a Dunától keletre fekvő - részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Másutt viszont derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz.

A déli szél már a Dunántúl északi felén is megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a napos országrészekben 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×