eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Féreghajtóval oltott sztárszarvast lőttek le és lopták el a tetemét Gödöllőn

Ismeretlen tettesek agyonlőttek két magántulajdonban lévő, zárt helyen tartott gímszarvast Gödöllőn. Az egyik állat Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, nemzetközi díjakat elnyert alkotásában is szerepelt. Utánajártunk a részleteknek.

Horkai Zoltán Gödöllőn tart szarvasokat és más vadállatokat, amelyekkel filmekben vállal munkát. Hétfő éjszaka fedezte fel, hogy két szarvasukat valószínűleg vasárnap lelőtték.

"Nem volt nehéz lelőni, mert ezek szelídek, odajönnek az emberhez. Az egyik szarvasunk teteme megmaradt, mert elszaladt, körbefutotta a kifutókat, nem találták el egy pillanat alatt, a másikat lelőtték, azt el is vitték. Valószínűleg megnyúzzák és eladják a húsát" - vázolta a helyzetet az InfoRádióban Horkai Zoltán.

Feljelentést tett a rendőrségen, és nyomravezetői díjat is felajánlott.

Szerinte még az elkövetőknek is az az érdekük, hogy minél hamarabb megtalálják őket.

"A szarvasokat nem azért tartottuk, hogy levágjuk és húst együnk, filmforgatásra használtuk őket, ezért olyan oltóanyagokat kaptak, amelyek veszélyesek emberi fogyasztásra. Ezek például féreghajtó injekciók, amelyek elég veszélyesek emberre, kutyára, bármire. Tehát ha valaki a közelben feketén vett szarvashúst, jobb, ha jelentkezik, mert másokra is lehet veszélyes" - figyelmeztetett.

Az egyik elpusztult szarvas Góliát, az Oscar-jelölt, 16 egyéb díjat elnyert Testről és lélekről című filmből lehet ismert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×