eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels

Nyugodt napok jönnek, de már látszik a változás

Sokat láthatjuk a napot.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de elsősorban a Tiszántúlon lesznek erősen felhős, borongós tájak is - írja előrejelzésében az időkép. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan keleten, délkeleten fordulhat elő kezdetben jelentéktelen eső, kisebb havas eső. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de délután egyre nagyobb területen mérséklődik majd a légmozgás. Reggelre foltokban pára, köd is képződhet a szélcsendesebb helyeken, -6 és +2 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4 és 10 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de hajnalra többfelé képződhet pára, köd, illetve zúzmarás köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Néhol ködszitálás előfordulhat. Északnyugaton megélénkül a déli-délkeleti szél. Országszerte fagyos lesz a reggel, délután pedig 3 és 9 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A kedd sokfelé indul párásan, ködösen, északon, északkeleten pedig tartósabban is megmaradhat a pára, köd, zúzmarás ködre is számítani kell. Máshol többnyire napos időre van kilátás. A Dunántúl északi felén élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél. A fagyos reggelt követően délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán és csütörtökön is szinte mindenhol fagyos lesz a reggel, többfelé pára-, illetve zúzmarás köd képződhet. Napközben ezek nagy része feloszlik, de lesznek tartósabban ködös országrészek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Szerdán időnként még kisüthet a nap, majd csütörtökön mindenhol megnövekszik a felhőzet.

Számottevő csapadék csak csütörtök este érkezhet északkeletre eső, zápor formájában. Szerdán nem lesz jelentős a légmozgás, csütörtökön viszont helyenként már számítani kell élénk, erős széllökésekre. Szerdán 3-8, csütörtökön 4-12 fokra van kilátás, de a tartósabban ködös tájakon fagypont közelében maradhat csak a csúcshőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×