eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Karácsony Gergely szerint mintegy 300 milliárd forint uniós pénzt kaphat Budapest

Csupa olyan cél, amely a fővárost zöldebb és szolidárisabb várossá teszi - közölte a főpolgármester.

Az elmúlt négy év városdiplomáciai és brüsszeli lobbitevékenységének köszönhetően mostanra kirajzolódott, hogy a következő években nagyjából 300 milliárd forint értékben érkeznek európai uniós pénzek Budapestre – mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester az RTL-lel azt közölte: ez egy ekkora városhoz nem feltétlenül méltó összeg, a városnak sokkal több fejlesztésre volna szükség, "de ha onnan indulunk, hogy ebből a magyar kormány leginkább nullát akart adni, akkor fontos eredmény".

Mint mondta,

  • a pénz több mint fele a közösségi közlekedés fejlesztésére érkezik,
  • körülbelül 50 milliárdot a közterek klímatudatos átalakítására fordítanak, és
  • több mint 30 milliárd forintot a szociális kohéziót erősítő, valamint árvíz- és vízvédelmi beruházásokra költenek.

Csupa olyan cél, amely a fővárost zöldebb és szolidárisabb várossá teszi - összhangban azzal a városfejlesztési stratégiával, amelyet a Fővárosi Közgyűlés "Otthon Budapest" címmel elfogadott - jegyezte meg.

A programok részben már zajlanak - például a troli- és villamosbeszerzésnél -, és a ciklus végéig kell ezekkel elszámolni. Minden projekt előkészített, a tervek megvannak már, közölte az Európai Parlamentben nyilatkozó főpolgármester. Karácsony Gergely reményei szerint "a következő főpolgármesteri ciklusában a beruházásokat be is tudják fejezni".

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×